Den här dagen är de åtta personer i personalen. Lars-Olov, tre som packar flaskorna och fyra som korkar flaskorna för hand.
– Det är en sån där grej vi egentligen hade kunnat köpa en maskin för. Men det är roligare att betala för fler anställda Älvsbybor, så man blir ett arbetslag, än att betala för en dyr maskin, säger Lars-Olov Johansson.
Men personalen på plats är inte Nyckelbryggeriers egen. Nyckelbryggerier har ingen anställd. Inte ens Lars-Olov som sedan många år varit platschef på Nyckelbryggerier. Istället är det Älvsby sylt som rycker in. De var på väg att starta upp sin verksamhet i samma lokaler när bryggeriets konkurs satte allt på paus.
– Det är då jag och Stefan som hade dressingfabriken i Vidsel som startat upp Älvsby sylt. Peder som ägde fabriken köpte upp konkursboet från Nyckelbryggerier och i samma veva blev han delägare i sylten också. Jag har känt Peder länge så att vi sköter produktionen passar ju väldigt bra, säger Lars-Olov Johansson.
Som det är nu går de in och producerar större satser för att fylla lagren ordentligt varje gång. Sen kan produktionen stå stilla ett tag. Det håller personalkostnaden nere tills de får upp volymerna igen. Det är många av nyckelbryggeriets produkter som fått stryka med efter konkursen. Istället har man fokuserat på de som är lönsamma.
– Det är rensat ganska rejält bland artiklarna. Musten är kvar, för det är storsäljaren, särskilt på glasflaska. Sen har vi vildsodan som också går rätt bra, särskilt i restaurang. Och så några som går hyfsat men som främst är kvar för marknadsföring i butikerna så att folk vet att vi fortfarande finns, säger Lars-Olov Johansson.
En klassiker som strukit med är Key Beer. Bryggeriutrustningen står fortfarande kvar inne i lokalen, men den ska snart säljas.
– Ölen försvinner tyvärr. Det är för svårt att få lönsamhet i det, säger Johansson.
Efter att ha säkrat ett bra fraktavtal kommer de nu kunna leverera julmusten i tid till hela Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder.
– Det har varit viktigt för att över huvud taget kunna sälja söderut. Så det är ju bra, det är en omtyckt julmust och den har vunnit många priser. Den skulle saknats på många ställen annars om vi bara kunde leverera till norr- och Västerbotten.
När drar Älvsby sylt igång med sylttillverkningen då?
– Det blir nog i januari nån gång. Vi väntar på en tappmaskin och måste fokusera på musten först, säger Lars-Olov Johansson.