De får Polarbröds utstickarpris

Polarbröds årliga Utstickarpris har sedan 2012 hyllat aktörer som gör skillnad i omställningen till en hållbar framtid. Årets vinnare är Mycorena som tilldelas en prissumma motsvarande 100 gram guld.

Mycorena, som tagit fram en metod för att tillverka svampprotein av restprodukter från livsmedelsindustrin, tilldelas Polarbröds Utstickarpris 2020.

Mycorena, som tagit fram en metod för att tillverka svampprotein av restprodukter från livsmedelsindustrin, tilldelas Polarbröds Utstickarpris 2020.

Foto: Polarbröd

Älvsbyn2020-12-03 16:48

Göteborgsbaserade Mycorena har tagit fram en metod för att tillverka svampprotein av restprodukter från livsmedelsindustrin.

– Vi är extremt glada över att motta Utstickarpriset. Det är ett kvitto på att det vi kämpar för har en stor betydelse för livsmedelsindustrin och att vi bidrar till en hållbar framtid, säger Ebba Fröling, operativ chef på Mycorena.

– Mycorena skapar på ett konkret sätt nytt värde av svinn och bidrar till ett mer hållbart, resurseffektivt och cirkulärt sätt att leva, säger Karin Bodin, koncern-vd Polarbröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!