Därför ställdes folkfesten in

Efter de senaste årens succé var det många som såg fram emot Kanisdagen med kvällsöppen backe, barnens vasalopp och allt annat som hör dagen till. Nu har den sista helgen i mars passerat och många undrar – vad hände med Kanisdagen?

Kanisbacken. Tyvärr för alla åksugna så blev det ingen kvällsöppen backe som det brukar vara under i slutet av mars. Missförstånd gjorde att evenemanget ställdes in. (Arkivbild)

Kanisbacken. Tyvärr för alla åksugna så blev det ingen kvällsöppen backe som det brukar vara under i slutet av mars. Missförstånd gjorde att evenemanget ställdes in. (Arkivbild)

Foto: Joel Gustafsson

ÄLVSBYN2016-03-29 21:40

Under helgen som gick fick vi ett påskfirande från Kaniskrogens sida men i övrigt var det som vilken helg som helst i Kanisbacken. En bra bit ifrån den folkfest som varit i slutet av mars de senaste åren.

– Det är jättetråkigt och vi har fått jättemånga reaktioner på att det inte blev av. Men vi lyckades ha ett riktigt bra firande med godisregn och annat roligt. Vi får hoppas på nästa år, säger Charlotta Nilsson, som driver Kaniskrogen.

Anledningen till uppehållet är problem att få ihop hjälp till arrangemanget. Förfrågan hade gått ut till samtliga inblandade från tidigare år men de fick inte den respons som behövdes för att anordna dagen.

– Vi hörde ingenting från Älvsby fastigheter om att de skulle ha backen öppen. Eftersom att vi arrenderar restaurangdelen på anläggningen så är vi beroende av att den är det, säger Charlotta Nilsson, och fortsätter.

– Men vi kan inte säga att vi ställde in Kanisdagen – det är ett event som bygger på flera parter. Och faller några bort är det svårt att ro iland själv.

Tyvärr verkar Kanisdagen ställts in i onödan då backen egentligen skulle vara kvällsöppen. Det verkar vara ett missförstånd.

– Tanken var att vi skulle ha backen öppen på kvällen, vi hade beslutat det men inte annonserat för det. Men så såg vi att Kanisdagen var inställd och tänkte att det inte är någon stor idé att ha extraöppet om det inte blir någonting, säger Lars Nyberg, Älvsbyns fastigheter.

Kanisdagen

Anordnas för att lyfta Kanisområdet och att folk ska få upp ögonen för det.

Kanisbacken är belägen på Lillkanisberget, 260 meter över havet, och har en fallhöjd på 158 meter. Slalombacken är 800 meter lång och familjebacken är 1 200 meter lång.

Startade 2013 med gratis skidåkning, kvällsöppen backe, filmvisning, godisregn och after ski.

Förra året utökades folkfesten till tre dagar med bland annat marknad, utställningar och magiker.

Tidigare har bland andra Kaniskrogen, Älvsby fastigheter, ÄRF, AIF skidor, Vänsterpartiet, Folkpartiet, Coop Extra, Luleå Allbyg, AB Nian, HEAD och ICA varit med och ordnat aktiviteter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om