Bakelse med samiska influenser

ARVIDSJAURMandel, hjortron, vanilj, marsipan…Ingredienser i den bakelse som kaféet Hans på Hörnet i Arvidsjaur serverar en enda gång per år, närmare bestämt den 6 februari, samiska folkets dag.

Per-Åke Pettersson och hans kafé serverade även i år en specialtillverkad bakelse med anledning av samiska folkets dag.

Per-Åke Pettersson och hans kafé serverade även i år en specialtillverkad bakelse med anledning av samiska folkets dag.

Foto: Göran Westerlund

Älvsbyn2015-02-06 17:43

Per-Åke Pettersson berättar att det är tredje året nu som den samiska nationaldagsbakelsen finns i disken och frestar fikasugna kunder.

– De här bakelserna brukar sälja ganska bra, säger han.

Upprinnelsen till den specialtillverkade bakelsen är att Per-Åke Pettersson och hans kafé fick en förfrågan.

– Susanne Stenberg, den samiska koordinatorn på kommunen, frågade om vi kunde göra en bakelse till samernas nationaldag. Jag nappade på idén och vi har gjort bakelsen varje samisk nationaldag sedan dess.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!