Backman ny skolchef i Älvsbyn

Jan-Erik Backman, 41 år, Boden, har utsetts till ny barn- och utbildningschef i Älvsbyns kommun. Den 1 augusti tillträder han tjänsten formellt.

Den 1 augusti tillträder Jan-Erik Backman tjänsten som barn- och utbildningschef i Älvsbyns kommun.

Den 1 augusti tillträder Jan-Erik Backman tjänsten som barn- och utbildningschef i Älvsbyns kommun.

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN2008-06-11 06:00
Jan-Erik Backman är uppväxt i Älvsbyn och har gått grundskolan på Leken- respektive Älvåkraskolan. Han kommer närmast från en tjänst som rektor för Måräng i Bodens kommun, ett rektorsområde bestående av två skolenheter i Sävast och Sävastön.
I tisdags träffade Jan-Erik Backman för första gången barn- och utbildningsnämnden i Älvsbyns kommun och fick en inblick i sitt kommande verksamhetsområde.
- I likhet med andra kommuner i Norrbotten brottas Älvsbyn med vikande elevantal, kombinerat med minskade skatteintäkter på grund av en negativ befolkningsutveckling, konstaterar han.
- Därför är det nödvändigt att se över skolverksamheten inför varje läsår. Det gäller att kunna hantera situationen på bästa sätt så att vi håller en jämn och bra nivå på utbildningen både ekonomiskt och kvalitetsmässigt.
- Enligt barn- och utbildningsnämnden har Älvsbyns kommun bestämt sig för att börja jobba mer systematiskt med kvalitetsredovisning i skolan. Det ser jag fram emot att medverka till, eftersom det är en förutsättning för att vi ska kunna spåra möjligheter till förbättringar i verksamheten.
Jan-Erik Backman efterträder Magnus Nordström, som numera är Älvsbyns kommunchef.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om