Egenmäktigt förfarande, förgripelse och hot mot tjänsteman, ofredande, överträdelse av tillträdesförbud och olaga förföljelse. Det var fler än företagarparet som utsattes av mannen, bland annat en polis och en annan företagare.
Mannen som ofta uppvisade märkligt beteende i rättssalen genom ofta raljerande och orelaterade utläggningar, bedömdes lida av en allvarlig psykisk störning. Påföljden för brotten blev rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Då han redan spenderat många år av sitt liv med rättspsykiatrisk tvångsvård efter bland annat ett mordförsök så var han väldigt negativ till den påföljden, och han försöker fortfarande överklaga för att vården ska upphöra.
I sin överklagan menar han att han inte lider av den psykiska störningen han har fått diagnos för. Han menar undersökningen inte var tillräcklig och att han på sin höjd kan ha någon form av npf-diagnos. Han menar också att han dömdes utan tillräcklig bevisning och får svåra biverkningar av sin medicinering.
Chefsöverläkaren menar att han fortfarande lider av sin störning. Han är känd inom psykiatrin sedan lång tid tillbaka och sedan vården inletts har han uppvisat symptom som stämmer väl överens med den ställda diagnosen. Sedan han kommit till kliniken har han inte förstått att han är dömd till rättspsykiatrisk vård och återkommer upprepat till felaktigheter i tidigare bedömningar.
Förvaltningsrätten och kammarrätten nekar mannen att skrivas ut och nu har Högsta förvaltningsdomstolen granskat ärendet och meddelat att de inte kommer att pröva mannens begäran.