Det som skulle bli grädden på moset efter en vecka i Nordamerika slutade snöpligt för Älvsbyborna Frida Dahlberg och Markus Nilsson. Den sistnämnde är återförsäljare av sågprodukter och i måndags åkte paret till Portland i USA tillsammans med ett 20-tal andra för att bland annat göra studiebesök i fabriker.

På onsdagen åkte gruppen vidare till Toronto och då passade Frida Dahlberg och Markus Nilsson på att köpa biljetter till Toronto-Nashville. 

– När vi skulle till Toronto och hade tid över så passade vi på att boka en NHL-match. Den chansen får man ju inte varje dag, säger Frida Dahlberg.

Artikelbild

| NHL beslutade att pausa säsongen timmarna innan Toronto och Nashville skulle mötas.

Men timmarna innan nedsläpp kom beslutet att NHL-säsongen ställs in på obestämd tid.

– När man har åkt den här långa resan såg man verkligen fram emot att åka och se. Det händer ju bara någon gång i livet. Det är en sak att åka att se Luleå Hockey, men det här hade varit något annat.

Kan det bli problem att ta er hem?

– Vi har inte hört att de ska stänga några gränser här i Kanada eller att flygen är inställda. Vi flyger först till Amsterdam, sedan till Stockholm och så till Luleå. Jag känner mig ändå lugn, jag tror vi kommer ta oss hem. Det är tur att vi inte är kvar i USA i alla fall.

Hemresan påbörjas på fredagskvällen.

– Om vi hade stannat längre så hade man nog varit mer orolig, men nu handlar det bara om ett dygn. Men vi är lugna, säger Frida Dahlberg när PT pratar med henne på torsdagskvällen svensk tid.