Ny socialsekreterare ska minska hög arbetsbelastning

Madelene Nyman, enhetschef på barn- och familjeenheten är glad över att tillfälligt kunna anställa socialsekreteraren Ann-Charlotte Sjaggo, med lång erfarenhet i Älvsbyns kommun.

Madelene Nyman, enhetschef på barn- och familjeenheten är glad över att tillfälligt kunna anställa socialsekreteraren Ann-Charlotte Sjaggo, med lång erfarenhet i Älvsbyns kommun.

Foto: Joel Gustafsson

ÄLVSBYN 2012-04-26 06:00

I nio månader har Madelene Nyman, utan framgång, sökt en förste socialsekreterare med ansvar för ensamkommande flyktingbarn samt som ställföreträdare enhetschef till henne.

PT har skrivit om barn- och familjeenhetens höga arbetsbelastning och att konsultarbete köpts in för att garantera rättssäkra utredningar under tiden.

Gammal trotjänare
- En gammal trotjänare i Älvsbyns kommun läste artikeln i Piteå-Tidningen och tog kontakt med mig och frågade om jag var intresserade av hennes tjänster.

Socialsekreteraren heter Ann-Charlotte Sjaggo och anställs omgående. Hon har tidigare jobbat 19 år för Älvsbyns kommun innan hon för några år sedan valde att forska i samisk tematik - bland annat bakgrunden till olika samiska ortsnamn.

Kunskap om kommunen
- Jag känner att jag får någon med kunskap om kommunen och hon har dessutom erfarenhet av socialt arbete från andra kommuner, säger Madelene Nyman.

Då Ann-Charlotte Sjaggo är uppbokad mot universitetet vissa veckor kommer hon endast jobba 65 procent av en heltid. Konsulten Ruth Rahkola kommer fortsättningsvis att stödja enheten fyra till åtta timmar i veckan.

- Det är en bra men tillfällig lösning på de svårigheter vi har haft. Lösningen innebär att vi också kan behålla Ruth och hennes erfarenhet i tjänstens utrymme under Sjaggos vikariats period, säger Madelene Nyman.

Vikariatet sträcker från 2 maj till nyår.  Tjänsten kommer att annonseras ut under hösten för att få en permanent lösning i början av nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om