Cruisingfolket visade mullrande skönheter

Regnvädret stoppade inte ett 30-tal stolta bilägare att komma och visa upp sina ögonstenar vid Älvåkraskolan i lördags. Glänsande amerikanare av olika modeller konkurrerade med specialutrustade Volvobilar om besökarnas intresse och beundran.

Stefan Edin (till vänster) tog sig en titt på V8-motorn i Anders Knuts fina Ford Fairlane av 1967 års modell.

Stefan Edin (till vänster) tog sig en titt på V8-motorn i Anders Knuts fina Ford Fairlane av 1967 års modell.

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN 2012-06-04 06:00

Strax innan bilvisningen skulle börja satte det igång att regna, till att börja med bara lite. Vädrets makter var dock inte på cruisingfolkets sida. Fram emot kvällen tilltog regnet och snålblåsten i styrka, vilket medförde att den planerade cruisingen i Älvsbyn blev en ganska avslagen historia utan åskådare längs gatorna i centrum.

Svenska sevärdheter
Till Älvåkraskolan sökte sig dock en hel del bilintresserade Älvsbybor för att ta sig en titt på de uppställda skönheterna. Marcus Brytner visade sin nyputsade vita Chevrolet Impala av 1965 års modell.

- Jag köpte den som ett renoveringsobjekt för ett och ett halvt år sedan. Det har tagit mig två vintrars arbete att få den i ordning, berättade han.

Anders Knuts öppnade motorhuven på sin Ford Fairlane från 1967 och pratade lite allmänt om motorer och bilar med Stefan Edin, som parkerat sin Buick, en vit cabriolet, en bit därifrån.

Volvoägarna Thomas Harlin och Johan Öberg höll sig på lite avstånd från de utländska vrålåken och försvarade Sveriges färger med sina omlackerade blåa praktexemplar.

- Jag har haft min Volvo 740 av 1985 års modell i två år. Allting är utbytt, till och med inredningen. Det är en turbo med trimmad motor som är god för ungefär 400 hästkrafter, sa Thomas Harlin.

Stor och vacker
Johan Öberg har ägt sin Volvo 240 i sju år.

- Allt som går att byta ut och lite till är gjort. I höstas började jag på ett nytt projekt: Att bygga om en Volvo PV, berättade han.

Vistträskbon Göran Lundberg lockade till sig många avundsjuka blickar med sin svarta Cadillac Fleetwood av 1959 års modell.

- Jag köpte den 1995 och har i stort sett bara behövt lackera om den, i övrigt var den ganska fin då jag tog över den från förre ägaren i Kiruna. Jag har satt på nya däck i år, sa han och konstaterade att vädret inte lockade till något cruisande för hans del.

- Jag åker nog hem och ställer in den i garaget efter visningen, sa Cadillacägaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om