Besök i kommunen utan M-politiker

Riksdagsledamot Krister Hammarbergh (M) är ute på en verksamhetsrunda i hemlänet Norrbotten. I torsdags besökte han Älvsbyns kommun där Moderaterna saknar mandat i fullmäktige. - Jag är säker på att många Älvsbybor skulle vilja ha alternativet att rösta på oss även i kommunvalet, säger han.

På Älvsbyhus guidades moderate riksdagsledamoten Krister Hammarbergh (mitten) runt i fabriken av vd Kent Johansson tillsammans med sin politiske sekreterare OleJörgen Persson.

På Älvsbyhus guidades moderate riksdagsledamoten Krister Hammarbergh (mitten) runt i fabriken av vd Kent Johansson tillsammans med sin politiske sekreterare OleJörgen Persson.

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN 2013-04-05 06:00

Krister Hammarbergh, Luleå, är riksdagsledamot för Norrbotten och gruppledare för Moderaterna i Justitieutskottet.

- I uppdraget ingår att löpande göra verksamhetsbesök i olika delar av länet. Det är viktigt för att vi ska hålla oss uppdaterade i utvecklingen här hemma, så att vi kan företräda Norrbotten på bästa sätt i riksdagen, förklarar han när PT träffar honom vid torsdagens besök på Älvsbyhus.

Under förmiddagen har Krister Hammarbergh träffat Arctic Falls vd Jonas Jalar på Storforsens Hotell.

- Det är en av länets biltestverksamheter som jag inte haft tillfälle att besöka tidigare. Mycket givande att höra hur framtiden ser ut för Arctic Falls och, vilken utvecklingspotential företaget har, summerar Hammarbergh visiten.

Inga M-mandat
Att Älvsbyhus är nästa anhalt på programmet är ingen slump enligt den moderate riksdagsledamoten:

- Företaget är bland annat intressant för att de har infört en annan finansieringsmodell för husköp än marknaden i övrigt.

Innan dagen är slut ska Krister Hammarbergh också hinna med en träff med kommunens näringslivschef Pär Jonsson.

Moderaterna finns inte representerade i Älvsbyns kommunpolitik. Hur ser du på det?
- Min förhoppning är givetvis att några bland alla Älvsbybor som röstat på oss i riksdagsvalet ska vilja engagera sig politiskt i sin hemkommun. Jag gissar att flera knutit näven i fickan och tänkt att det borde göras. De är alltid välkomna att höra av sig, svarar Krister Hammarbergh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om