Walter Thorfve sticker ut. Han har varit gift – två gånger men är nu ungkarl. Han gör vad han vill. Han är lika hemtam på fjället med bössan eller fiskeutrustningen vid sin sida som han är på Teneriffas promenadstråk.
– Jag åkte på en långtur till Teneriffa för att fundera över vem jag är, berättar han och skrattar på ett sätt som kan betyda att han fann det han ville.
Han har jobbat som naturbevakare under större delen av sitt yrkesverksamma liv och gjort mer eller mindre smärtsamma erfarenheter.
– Det gick inte kombinera turism och naturbevakning, säger han och berättar om en episod då han mötte två skoteråkare i skoterförbudsområdet. Två personer, en far och en son som var gäster i hans stugby.
– Jag kunde ju inte blunda, det var ju bara att rapportera. Hur skulle det ha sett ut de undgått böter bara för att de bodde i min stugby.
Så stugorna sålde han. Det funkade heller inte att vara ordförande i Naturskyddsföreningen. Och inte som politiker. Och fårskötseln lade han ner.
– Men med restaurangen är det annorlunda. Det gick att kombinera, säger han.
Nu som pensionerad naturbevakare kan han ägna sig åt att vara både kock, kallskänka och servitör. Han håller öppet på sommaren och för beställningar annan tid. Och är han bara hemma så finns det alltid något han kan servera, röding om inte annat.
Walter och brodern Jan ser också till att slå ängarna på Yraftdeltat varje sommar.