Förband till konserten var Arjeplogs lokala folkmusikanter Martin Laestander, fiol, och Ronald Hedman, orgel. För dem blev det en upplevelse när Norrbottens kammarorkesters violinister och Ale Möller gjorde entré genom att falla in i deras musik.

.

Ale Möllers trio, består av förutom multimusikant Ale Möller, Mats Öberg, pianisten och keyboardspelaren som kan spela vad som faller honom in, samt slagverkaren Olle Linder som även han är en multiinstrumentalist från den svenska folkmusiken. Både Linder och Öberg förgyllde kvällen med fantastiska solon.

Artikelbild

| Stilmöten. Till vänster Norrbottens kammarorkesters konsertmästare Brusk Zanganeh som bjöd på ett fantastiskt violinsolo. Ale Möller på dragspel.

.

Arjeplog bjöd på en vacker vinterkväll med 18 minusgrader. Kanske var det därför Ale Möller började konserten med en sommarvisa.

Kvällen fortsatte med humor, värme och musikaliska upplevelser utan gränser. En av dem stod Norrbottens kammarorkesters konsertmästare Brusk Zanganeh för, ett violinsolo i världsklass.

När så Solo Cissokho, sångare och koraspelare, gjorde entré svängde det till ytterligare ett steg. Han inledde med en fredssång spelad på Kora, ett västafrikanskt stränginstrument som är besläktat med harpa.

Artikelbild

| Konsert. Ale Möller och Solo Cissokh sångare och koraspelare från Senegal, fick det att svänga rejält i Arjeplogs kyrka.

.

Publiken fick bevittna hur musiker från olika kulturer och med vitt skilda musikinstrument kan förenas i glädje och musikalisk öppenhet. Att mötet mellan klassisk musik och folkmusik skapar en spelglädje av stora mått.

Artikelbild

| Jubel. Det blev stående ovationer i Arjeplogs kyrka när Norrbottens kammarorkester tillsammans med Ale Möller trio höll konsert i Arjeplogs kyrka.

Kvällen avslutades med stående ovationer och extranummer.