Annonssamarbete med Cape East

En avkopplande vistelse på natursköna Cape East

Vid Sveriges östligaste fastlandspunkt, i mötet mellan Sverige och Finland, ligger spahotellet Cape East. Njut av det natursköna läget på anläggningens spa, hotell eller camping och upplev två kulturer på en och samma destination.

Hotellkoncernen Pite Havsbad Group där Cape East ingår, består av sex hotell från kust till fjäll. Prisbelönta Cape East erbjuder hotell, spa, restaurang och 130 campingplatser precis vid Torneälven. 

– Det som är unikt är utformningen av anläggningen; kombinationen med platsen som Sveriges östligaste udde, precis intill Torneälven, med havet och naturen som granne. Norrskenet kan ses dansa på vintern från spabadet på taket eller från bastun, och midnattssolen lyser om sommaren. Alltid med en fantastisk utsikt över Torneälven, berättar Tobias Lindfors, huvudägare och Koncern VD för Pite Havsbad Group.

Läs mer om hotell och camping

undefined

Cape Easts spa, som är en del av Svenska Spahotell, erbjuder både kalla och varma sensationer på de olika våningsplanen. Bland annat finns jaccuzzi och en dunderdusch där 100 liter iskallt vatten forsar ner över kroppen samt olika bastur, däribland en av världens största bastur med sittplatser för upp till 150 personer. Det finns även en utepool med trädäck som är välbesökt under sommaren där gästerna kan simma med utsikt över Torneälven. Uppe på taket kan besökaren koppla av i den uppvärmda poolen och blicka ut över Finland på andra sidan älven. 

Läs mer om spa här

undefined

På Cape East finns bland annat minigolfbana, gym, hoppkuddar för barn, uthyrning av cyklar, elcyklar och trampbilar. I anslutning till anläggningen finns fina motionsspår som sommartid kan upptäckas tills fots eller med cykel och vintertid med längdskidor. Med sin placering i tvillingsstaden HaparandaTornio erbjuds besökaren ett unikt handelscentrum med möjlighet till shopping i både Sverige och Finland. För barnfamiljer rekommenderas ett besök i Upplevelseparken Lappari, som är en 4500 m2 arktisk inomhusaktivitetspark. 

Läs mer om aktiviteter här

undefined

I Cape Easts herrgårdsrestaurang möts du av en familjär atmosfär där det serveras en säsongsbaserad meny. Rätterna är komponerade av ingredienser från det norrländska skafferiet, fisk från älven och havet, älg och ren från skogen och svamp, grönsaker och bär från det lokala området. 

Läs mer om restaurangen här

undefined

Cape East är en perfekt tillflyktsort när du behöver en paus i vardagen - checka in, koppla av och njut!

Läs mer och boka här