Annonssamarbete med Lapland resorts

”Känslan i fjällen är svår att förklara, man måste bara uppleva den”

Det är något magiskt med fjällvärlden. Världsarvet har aldrig varit lika lättillgängligt som det är nu och årligen besöker tusentals människor fjällen för att uppleva naturen och ta in lugnet. Möt Linda Andersson som berättar om sin passion för fjällen och det nya uppdraget som general manager på Lapland Resorts.

Pudersnö, frisk luft och magiska vyer är nya vardagen för Linda Andersson, nytillsatt general manager på Lapland Resorts. Hon är förväntansfull och ser det som ett ärofyllt uppdrag att ansvara för anläggningarna i Björkliden och Riksgränsen.

– Sedan jag var tre år gammal har jag kommit hit som gäst. Även barnen har lärt sig åka skidor här i fjällen. Jag är otroligt taggad på min nya tjänst och det finns alltid något att göra här för alla. Främst vill jag att fler ska kunna få känslan jag haft om fjällen sedan jag var liten, säger Linda Andersson och fortsätter:

– Jag vill lägga energi och själ på den här platsen. Ett lugn infinner sig och man får en speciell känsla i kroppen så fort man befinner sig här. 

undefined
"Sedan jag var tre år gammal har jag kommit hit som gäst. Även barnen har lärt sig åka skidor här i fjällen. Jag är otroligt taggad på min nya tjänst och det finns alltid något att göra här för alla", säger Linda Andersson.

Lapland Resorts består av flertalet anläggningar som erbjuder boende, aktiviteter och matupplevelser för alla åldrar. Riksgränsen lockar ofta till sig den mer erfarna som vill ha en utmaning medan Björkliden är mer familjevänlig och erbjuder en bra start för nybörjare i slalombacken. Det går även att besöka eller övernatta på Låktatjåkko fjällstation, hit tar man sig lättast med bandvagn och turskidor från Björkliden under vintertid.

– Vi jobbar på Sveriges nordligaste resort och vädret kan snabbt växla från minus till plusgrader. Väderleken gör det till en utmaning att hålla igång allt. Alla i personalen jobbar ständigt stenhårt med att allt ska funka. Säkerheten är viktig, under vintersäsong vi har alltid läkare på plats och skidpatrullen med kompetens för sprängning måste bekämpa laviner ibland, säger Linda Andersson.

Riksgränsen öppnade för säsongen i slutet av februari och gick då från att vara en helt stängd anläggning till att få hundratals besökare direkt. Dessutom går personalomsättningen från 25 anställda till över 250 på bara några dagar. En stor del av personalen väljer att komma tillbaka säsong efter säsong.

– Det här är ingenting som man gör själv. Lapland Resorts har massor av kompetent personal och samarbetspartners. Jag bryr mig väldigt mycket om alla medarbetare och att de ska må bra, bli sedda och lyssnad på. Alla ska känna sig välkomna här, gäster som medarbetare, säger Linda Andersson och fortsätter:

– Vår bransch har generellt en utmaning med att hitta personal. Så vi är väldigt smickrade av att så många i personalen återkommer samt antalet ansökningar som trillar in. Lapland Resorts har länge jobbat med företagskultur och bra förmåner.

undefined
Norrsken över fjällen.
undefined
"Gästerna är det absolut viktigaste för oss. Det ska alltid finnas något att göra här oavsett väderlek", säger Linda Andersson.
undefined
Skidskola för barnen.

Många är stressade i dagens samhälle och längtar efter en mer harmonisk tillvaro, vittnar Linda Andersson om. Fjällen symboliserar en mer närvarande och stillsam livsstil för henne och många andra.

– Känslan som infinner sig när man känner lugnet av naturen är balsam för själen. Jag rekommenderar gäster att komma hit och stanna närmare en vecka för att verkligen bo in sig och kunna njuta fullt ut. Känslan är svår att förklara, man måste bara uppleva den, säger Linda Andersson.

Gästerna ska alltid få fullt fokus och det är viktigt att veta vad de förväntar sig förutom ett fjäll när de besöker anläggningarna förklarar Linda Andersson. Hon ser en stor potential och många möjligheter om hur verksamheten kan utvecklas ytterligare, allt för att höja gästupplevelsen.

undefined
Lapland Resorts värnar om fjällen och vill även att framtida generationer ska få uppleva storslagna vyer.

– Gästerna är det absolut viktigaste för oss. Det ska alltid finnas något att göra här oavsett väderlek. Vid stormstängt kommer det att finnas en QR kod uppsatt på anläggningarna som lätt går att scanna för att få tillgång till hemsidan där aktivitetsschemat och snörapport finns för just den stormiga dagen. Exempelvis filmvisning, quiz, utomhusaktivitet som snöskor, gräva bivack, leta nergrävda receivers, Lemmeldisco och mycket mer, säger Linda Andersson.

Lapland Resorts är med i POW (Protect our winters) som är en samverkan mellan flertalet anläggningar över världen med det gemensamma målet att bidra till en mer hållbar planet.

– Vi siktar på att vara fossilfria 2027 och jobbar ständigt med vår handlingsplan. Det är viktigt att värna om miljön och jobba så hållbart som möjligt. Vi måste göra det här tillsammans, säger Linda Andersson.

Om Lapland Resorts

Lapland Resorts driver fjällanläggningarna Björkliden och Riksgränsen samt Sveriges högst belägna fjällstation Låktatjåkko 1228 meter över havet.

Lapland Resorts: www.laplandresorts.se
Björkliden: www.bjorkliden.com
Riksgränsen: www.riksgransen.se

Därför väljer norrbottningar att semestra här

Därför väljer norrbottningar att semestra här

Annonssamarbete med Lapland resorts

Ta vara på närheten till fjällen och njut av en långweekend i Riksgränsen eller Björkliden – två anläggningar, en destination. Åk slalom, sjunk ner i en jacuzzi, avnjut härliga middagar och besök afterski. Här finns något för alla oavsett ålder och tidigare erfarenhet av skidåkning.