Annonssamarbete med The Local Store

The Local Store satsar på Piteå - ny större lokal i Gallerian

Gänget på The Local Store har stenkoll på allt från kostymer och trend till jeans och avslappnat. Här finns något för alla åldrar. ”Sedan vi bytte lokal i Gallerian har vi verkligen märkt av en bredare kundgrupp”, säger Simon Mellberg, butikschef i Piteå.

The Local Store är en norrländsk butikskedja som brinner för kläder, accessoarer, skor och allt annat som rör mode. När Habit 2019 utsåg Årets Modebutik i Sverige så vann The Local Store. Här finns ett brett utbud av internationella och mindre lokala märken. Allt från Lee, Levis, Peak Performance, Samsoe Samsoe, Chimi till The Great Norrland.

undefined
Arian Asllani och Simon Mellberg.
undefined
Här finns allt från uppklätt till mer avslappnade plagg.
undefined
Det är viktigt för The Local Store att erbjuda ett brett sortiment med olika stilar.

Kedjan grundades 2009. I Gallerian Piteå öppnade The Local Store sin butik 2014 och sedan hösten år 2023 även en i Smedjan, Luleå. Simon Mellberg är butikschef i Piteå och tycker att det är kul att butiken firar 10 år i Piteå och fortsätter satsa. 

– Vi har fått mycket positiv feedback från kunderna om sortimentet och även mycket beröm över hur fint de tycker att vi har det här inne. Det känns som att Piteåborna gillar att vi satsar på Piteå, säger Simon och fortsätter:

– Här finns det något för alla åldrar. Vårt mål är att barnbarn, pappa och morfar tillsammans ska kunna besöka butiken och gå härifrån nöjda. Det finns allt från skjorta till en avslappnad stil här, vi har Sveriges största kepsvägg i Luleåbutiken, men den är nog nästan lika stor här.

undefined
Personalen på The Local Store hjälper dig gärna att hitta den perfekta kostymen.

Expert på kostymer
Att hitta en kostym som sitter rätt kan kännas som en djungel för många, men hos The Local Store finns bra hjälp att få.

– Alla som jobbar här har koll på kostymer och hur de ska sitta. En av de mest givande uppgifterna enligt mig är när man får hjälpa en ung kille som kommer in och ska köpa sin första riktiga kostym inför studenten. Ofta är de lite osäkra på vad de ska välja och då är det riktigt kul att få hjälpa dem, ge pepp inför studenten och sedan se självförtroendeboosten som kommer med en kostym som sitter perfekt, säger Simon.

Vad som efterfrågas i butik varierar något mellan varje stad trots att avstånden inte är så långa.

– Det är kul att det är skillnad på vad som trendar och vad kunder efterfrågar längs norrlandskusten. Vi anpassar utbudet i varje butik efter vad kunderna vill ha och uppskattar när de säger till om något saknas. Då ser vi alltid över om vi kan beställa in det, säger Simon Mellberg. 

undefined
"Alla som jobbar här har koll på kostymer och hur de ska sitta", säger Oliver Bäcklund.

Butik i sitt DNA
Simon Mellberg har jobbat med kläder i hela sitt vuxna liv och har fått höra av sina vänner att han har butik i sitt DNA. Han är från Stockholm men flyttade för några år sedan upp till Piteå då längtan efter en lugnare tillvaro och natur blev stor för honom och hans sambo. Simons föräldrar driver butikskedjan Plagg i Stockholm så det nya jobbet blev inte så stor omväxling. Man kan säga att jag är född i en provhytt säger Simon och skrattar.

– Jag är glad över att jag tog chansen att jobba för The Local Store med alla härliga kollegor. Det är en kul företag med väldigt mycket potential. Det är roligt att gå till jobbet när butikerna är så sjukt fina och kunderna härliga, säger Simon.

undefined
Simon Mellberg, butikschef i Piteå.

Jeanssatsningen i Piteå
När butiken bytte våningsplan i Gallerian och tog över en dubbelt så stor lokal så gjordes en stor satsning på jeans.

– När man köper ett par jeans hos oss så finns det alltid att välja på alla midjemått från smått till väldigt stort. Vi har dessutom alla längder i 30, 32, 34 och 36 från varumärken som Levis, Lee, Nudie, Wrangler, Tiger of Sweden, Calvin Klein & Neuw, säger Simon och fortsätter:

– I regel hittar vi alltid rätt jeans till kunden, men skulle något saknas eller att vi kanske ska sy upp så hämtar vi bara från någon av våra grannbutiker i Skellefteå eller Luleå. Fråga personalen på din lokala butik så hittar vi en lösning som passar dig bäst.

undefined
"Här finns verkligen något för alla, både till tonårskillen, den vuxna, avslappnat, uppklätt, tidlöst och modernt", säger säger Arian.

Arbetsglädje är lätt att hitta när man trivs med kollegorna och gillar företaget man jobbar på.

– Vi är ett väldigt glatt gäng som jobbar tillsammans och det är alltid nära till skratt. Jag trivs verkligen här och gillar hur brett utbud butiken har. Här finns verkligen något för alla, både till tonårskillen, den vuxna, avslappnat, uppklätt, tidlöst och modernt, säger butiksmedarbetaren Arian Aslani.

undefined
Här hittar du ett brett utbud från The Great Norrland.

The Local Store

Skellefteå: Citykompaniet, Nygatan 50
Luleå: Smedjan, Storgatan 36
Piteå: Gallerian, Storgatan 41
Instagram: thelocalstore_pitea
Hemsida: www.localstore.se

KLIPP: Kika in i Local Stores nya lokaler

KLIPP: Kika in i Local Stores nya lokaler

Piteå

Det blir stort fokus på jeans när The Local Store flyttar en våning ner i Gallerian och öppnar en mer än dubbelt så stor butik i Jeansbolagets gamla lokaler. "Vi är supertaggade", säger Simon Melberg, butikschef.