Annonssamarbete med Piteå Kommun

SM-veckan Piteå bjuder in till en mästerlig folkfest

Under SM-veckan i Piteå 2016 myntades uttrycket ”de vita mössornas folkhav”.
Under SM-veckan i Piteå 2016 myntades uttrycket ”de vita mössornas folkhav”.

Den 23-28 mars är Piteå, för andra gången, den nordligaste värdstaden för SM-veckan vinter. Under veckan kommer 16 olika idrotter att kora sina mästare och SVT kommer att sända mer än 60 timmar sport från Piteå. Som inramning till SM-veckan kommer det att anordnas en mästerlig folkfest där kultur och idrott går hand i hand.

Native 18 februari 2022 10:59
Detta är ett annonssamarbete.

SM-veckan har ställts in fyra gånger under pandemin och kan nu äntligen genomföras i sin helhet i Piteå.

– Att SM-veckan gör sin comeback i Piteå är naturligtvis extra roligt och vi hoppas att få upprepa succén från 2016. Vi har nu lagt in högsta växeln för att skapa en härlig idrottsfest i slutet av mars, säger Per Lenndin, lokal projektledare för SM-veckan i Piteå.

SM-mössan - entré till alla idrotter
Piteå var först med att införa SM-mössan som entrébiljett till alla tävlingar under SM-veckan. Det visade sig vara ett vinnande koncept som nu används på SM-veckans alla vinterveckor. Mössan som kostar 295 kr fungerar som entrébiljett till alla idrotter och vinsten går tillbaka till föreningslivet.

– Tillsammans med idrotterna siktar vi på att skapa en folkfest minst i samma nivå som 2016 och slå siffran på 8 000 sålda mössor. Vi har utökat våra försäljningsställen runt om i Norrbotten och mössan går också att beställa online, säger Per Lenndin.

undefined
Piteås maskotar Rejne och Renée hälsar alla barn extra varmt välkomna! Följ dem på instagram @rejneipite

En mästerlig folkfest med något för alla
Under SM-veckan kommer högklassig idrottsunderhållning att varvas med kultur och aktiviteter för stora och små. En invigningsparad i centrala Piteå blir startskottet för en vecka som kommer att sjuda av aktiviteter. Det blir vintermarknad, kulturarrangemang, prisutdelningar, barnaktiviteter och självklart visas idrottstävlingarna på storbildsskärmar i centrum. Programmet uppdateras löpande på hemsidan. 

enmasterligfolkfest.se

Avgörandets ögonblick

SM-veckan är ett av Sveriges största, årligen återkommande idrottsevenemang och arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund. Lokala och nationella världsstjärnor från OS väntas göra upp om SM-medaljerna i Piteå. Tävlingarna hålls på fem olika arenor runt om i Piteå och huvudarena är Lindbäcksbäcksstadion. På SM-veckans hemsida finns all information om evenemanget, deltagande idrotter och dagsprogram för tävlingarna.

smveckan.se

SM-veckan

SM-mössan 
SM-mössan fungerar som entrébiljett till samtliga idrotter under SM-veckan. Beställ den enkelt online!

pitea.se/smmossan  

✔️ Köp en mössa. ✔️ Ta på dig mössan! ✔️ Gå och se på idrott! 

Nya idrotter
Nya idrotter på SM-veckan är armbrytning, mattcurling samt parabänkpress som blir ny gren i det klassiska styrkelyftet. Totalt är det 16 idrotter som genomför sina SM-tävlingar i Piteå: Längdskidor, Skidskytte, Skidorientering, Alpinrodel, X-trial, Cykeltrial, Mattcurling, Boccia, Bowling, Rallysprint, Rallycross, Crosscart, Stadioncross, Armbrytning, Styrkelyft, Bänkpress, Bänkpress parasport, Virtuell bilsport

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på PT.