Annonssamarbete med Piteå Science Park

Så stärks Piteås näringsliv – Resultat från pågående samarbeten och projektsatsningar

Med partnerskap och goda samarbeten lockar Piteå Science Park nya företag och investeringar till regionen. Tillsammans med Piteå kommun, Pite Energi och Piteå Hamn har det redan skapats framgångsrika samarbeten som driver regionens utveckling framåt.
"Strategiska samarbeten är ytterst viktiga nu, påpekar Ulrika Nilsson, VD för Piteå Hamn, som lyfter fram betydelsen av Piteå Science Parks expertis inom den gröna omställningen."

Piteå Science Park samarbetar med flera nyckelspelare för att attrahera nya företag och investeringar till Piteå.

Piteå Science Park samarbetar med flera nyckelspelare för att attrahera nya företag och investeringar till Piteå.

Foto: Piteå Science Park

Native2024-06-20 15:41
Detta är ett annonssamarbete.

– Piteå Science Parks mål är att skapa bästa möjliga förutsättningar för företag inom industri och kultur att lyckas. Vi främjar samarbeten mellan forskning och näringsliv, vilket hjälper företag i Norrbotten att möta framtidens utmaningar. Genom våra projekt bygger vi upp viktiga nätverk och affärskontakter för både Piteå och regionen, säger Henrik Bucht, VD för Piteå Science Park. 

Piteå Science Park samarbetar med flera nyckelspelare för att attrahera nya företag och investeringar till Piteå. Detta har lett till flera lyckade samarbeten, bland annat med näringslivsavdelningen i Piteå kommun och med Pite Energi.

undefined
Ulf Fjällström näringslivsutvecklare Piteå näringslivsavdelning och Henrik Bucht VD Piteå Science Park.

– Näringslivsavdelningen i Piteå har sedan i början av året samarbetat nära med Piteå Science Park och Pite Energi för att strategiskt kartlägga intresse och förutsättningar för olika typer av etableringar på Haraholmen. Tack vare den expertis och de nätverk som Piteå Science Park besitter har vi kunnat möta och utvärdera många relevanta företag och aktörer i arbetet med framtida etableringar på Haraholmen, berättar Ulf Fjällström, näringslivsutvecklare på Piteås näringslivsenhet.

Här kan du läsa mer om oss på Piteå Science Park!

I dagens snabbt föränderliga värld är samarbete avgörande för framgång. Den gröna omställningen ställer nya krav på företag, som nu behöver innovativa lösningar och avancerad teknisk kunskap. 

För att möta dessa utmaningar har Piteå Hamn valt att samarbeta med Piteå Science Park, vilket säkerställer att de kan hålla sig uppdaterade med den senaste teknologin och marknadstrenderna.

– Strategiska samarbeten är ytterst viktiga nu. Många verksamheter kan inte, eller rättare sagt bör inte göra allt själva. I takt med den gröna omställningen behöver allt fler företag en helt annan omvärldsbevakning än tidigare för att kunna möta morgondagens marknads- och kompetensbehov. Därför samarbetar vi med Piteå Science Park som medverkar i projekt för vår räkning som utreder hållbara bränslen för transportsektorn och vätgasbaserade lösningar för hamnar. På så vis kan vi addera extern kompetens till det utvecklingsarbete vi själva bedriver inom hamnverksamheten.

undefined
Ulrika Nilsson, VD Piteå Hamn och Henrik Bucht VD Piteå Science Park.

– Samverkan bidrar också till effektivisering och är ett utmärkt nyttjande av befintliga resurser och kompetens.

– Projekten vi driver möjliggör att Piteå kan ta position i viktiga frågor inom den gröna omställningen. Vi förvärvar viktig spetskompetens inom projekten vilket gör att vi kan bidra med kompetens även utanför projekten. Genom vår omvärldsbevakning och inhämtade kompetens kan vi i hög grad bidra tillsammans med näringsliv och kommun till att skapa framtidens blomstrande näringsliv i Piteå, säger Henrik Bucht vd Piteå Science Park.

Fakta:

Piteå Science Park är en mötesplats mellan människor, idéer, kunskap och kreativitet.

Adress: Kunskapsallén 14 941 63 Piteå

Mail: info@piteasciencepark.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på PT.