Så gick det för Norrlands Industri & Konsult AB i fjol

Norrlands Industri & Konsults räkenskapssiffror för i fjol är nu offentliga. Företagets omsättning minskar med 5,9 procent och blev drygt 103 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Norrlands Industri & Konsult för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Norrlands Industri & Konsult för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-06-15 05:30

Med den omsättningen är företaget bäst i kommunen i sin bransch, som är metallegoarbeten. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, cirka 4,4 miljoner kronor mot cirka 5,1 miljoner kronor.

Rörelseresultatet minskar med omkring 300 000 kronor till drygt 6,9 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen landade på 6,7 procent, som är på samma nivå som 2022.

De senaste data från SCB indikerar att den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag är 8,7 procent. Inom sektorn för tillverkning av metallvaror utom maskiner och apparater är det motsvarande genomsnittet 6,6 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Math Industries AB.

Norrlands Industri & Konsult i korthet

Norrlands Industri & Konsult har funnits sedan 2018, och bolagets huvudbransch är metallegoarbeten och tillverkning av metallstommar och delar därav. Företaget är ett av två i koncernen där Math Industries AB är moderbolag.

Företaget har 56 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är nio färre än föregående redovisningsår.

De är ledande i branschen

Sett till omsättning är Norrlands Industri & Konsult störst i Piteå kommun och det tredje största företaget inom sin specifika bransch i Norrbotten, som är metallegoarbeten.

Företaget är också det 141:a största i landet. Det finns 86 företag i samma bransch i Norrbotten.

Nedan finns en översikt över topplistan inom den aktuella branschen, rangordnad efter omsättning. Informationen är hämtad från den senast registrerade årsredovisningen och kommer att uppdateras löpande när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!