Minskad omsättning för Icemakers AB senaste året

Ta del av de viktigaste siffrorna från årsredovisningen för Icemakers AB som nu är klar. Verksamheten står bokförd på 43 miljoner kronor i omsättning, en nedgång på 6,7 procent jämfört med föregående period.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Icemakers för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Icemakers för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-10-03 14:05

Resultatet före skatt är lägre än föregående år, drygt sex och en halv miljoner kronor mot ungefär 8,2 miljoner kronor.

Rörelseresultatet sjunker med drygt 1,7 miljoner kronor till ungefär 9,1 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen landade på 21,1 procent, som är lägre än föregående period. Då var rörelsemarginalen 23,4 procent.

Enligt de senaste uppgifterna från SCB, är den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag 8,7 procent. Inom branschen för anläggningsarbeten ligger det motsvarande genomsnittet på 8,9 procent. Noteras ska att företaget har två dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta: Icemakers AB

Icemakers har funnits som företag sedan 1990 och har anläggning av vägar och motorvägar som sin huvudbransch. Företaget har två dotterbolag. Företaget har en redovisningsperiod som löper från maj till april.

Företaget har 24 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är två fler än föregående redovisningsår.

Vd är Lars Josef Adrian Rönnholm (29), medan Jan Rikard Jonsson (69) är styrelseordförande.

De är ledande i branschen

Icemakers har den högsta omsättningen i Arjeplogs kommun och den nionde högsta omsättningen i Norrbotten i sin specifika bransch, som är anläggning av vägar och motorvägar.

Det finns 17 företag i samma bransch i Norrbotten.

Nedan finns en översikt över topplistan inom den aktuella branschen, rangordnad efter omsättning. Informationen är hämtad från den senast registrerade årsredovisningen och kommer att uppdateras löpande när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 51 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!