Stig Karlsson

17 september 2019 13:49

Vår bror Stig Karlsson, Vidsel, har lämnat oss i en ålder av 81 år.

Han var fodd i Lappurträsk som äldst av oss 9 syskon. Hans yrkesbana började som ung skogsarbetare där han grundlade sin styrka och uthållighet som sedan kom väl till pass i ett livslångt idrottande.

Efter några år inom Vattenfall fick han anställning vid RFN i Vidsel 1965 där han blev kvar som elektriker fram till sin pension.

Idrott har varit en stor del av hans liv. Längdskidor, rullskidor, orientering, cykel och löpning är det som intresserat honom mest. "SkidåkarStig" är ett allmänt begrepp. Han toppade sin karriär med en tiondeplats på Vasaloppet vid 40-års ålder 1978 och ett stort antal guldmedaljer vid SM och VM för veteraner.

Hans prissamling tar ett helt rum i anspråk.

Stigs framgångar skall också tillskrivas hans fru Gunilla som med stort hjärta stöttat honom i alla lägen. Naturen har alltid varit viktig för Stig. Inte bara för idrottandet utan också för fritidsfiske och bärplockning.

Tre av Stigs fina egenskaper var omtänksamhet och kärlek till sin livskamrat Gunilla och barnen Ingela och Marianne med familjer. Tålamod och styrka att kunna fokusera på det han ville uppnå.

Saknaden är stor men alla fina minnen lever.

Minnesord

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Syskonen