Naima Vesterlund

17 september 2019 14:14

Söndag den 8 september somnade vår mamma Naima Vesterlund in lugnt och stilla med nära och kära runt om sig. Hon skulle ha fyllt 90 år nu i november.

Mamma växte upp i Hemmingsmark med 6 syskon och föräldrarna Algot och Emelia Vesterlund. Idag finns hennes två bröder Rune och Yngve, boende i Hemmingsmark, kvar i livet. Mamma växte upp i en kristen tro och den följde med henne livet ut.

Mamma gifte sig 1953 med Elof Westerlund, Gagsmark. De flyttade in i pappas hemgård där de tog över jord- och skogsbruket. De fick tre barn Håkan, May och Stefan. År 1997 bytte de hus med Håkans familj som då bodde i annan fastighet i byn och där kunde mamma bo kvar resten av sitt liv. Pappa dog år 2013.

Mamma var första kvinnan i Gagsmark som tog körkort. När jordbruket lades ned och vi blev lite äldre, jobbade hon som hemsamarit i byn och de sista åren i förvärvslivet jobbade hon i köket på Sörgårda, Byske.

Mamma var en hemmets kvinna. Hennes största intressen efter familjen var sång och musik, handarbeten främst då att väva och sticka, växtfärgning, bärplockning, blommor och bagarstugan. Hon tyckte om både att baka och att laga mat. Mammas gästfrihet var oändligt stor, hon välkomnade alla glatt och älskade att få bjuda på fika och mat.

Mamma var förnöjsam och belåten över hur hon hade det. Hon skröt så mycket om sin fantastiska hemtjänst som gjorde det möjligt för henne att bo kvar hemma i byn.

Att hon har två barn boende i byn och den tredje i Ålund och att alla hennes 10 barnbarn med sina familjer finns mellan Piteå och Skellefteå, ledde till att hon fick träffa de sina så ofta.

Naima var en kärleksfull och omtänksam mor som lämnar oss barn med familjer i stor sorg och saknad. Vi minns henne med stor tacksamhet.

Minnesord

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan, May och Stefan med familjer