Ur vårt arkiv

6 augusti 2019 06:00

För 100 år sedan

Annons: Dans å Håkansö dansbana. Lördag kl 8 e.m.. Musik av Ström och Lidström. Arrangörerna.

Annons: Dans å Sjulnäs dansbana. Lördagen den 9 Aug. kl 8 e.m.. Fiolmusik. Arrangörerna.

Annons: Hallå ungdomar! Det blir dans å Sikfors präktiga dansbana nu på Lördagskväll kl 8,30. Fin-fin musik. Kaffe serveras. Arrangörerna.

För 75 år sedan

Den under firma Hjalmar Lundström bedrivna färghandeln i Piteå har överlåtits till målarmästare Birger Larsson och kommer i fortsättningen att drivas under namnet Lundströms Eftr. Färghandel, Birger Larsson.

Domänstyrelsen har bemyndigat jägmästaren i Norra Arvidsjaurs revir att ansluta kronojägarboställena Lauker och Persbo till Arvidsjaurs sockens elförening.

En ettårig häst, tillhörig hemmansägare Elis Nilsson i Övra byn, Älvsbyn, hittades för någon tid sedan död- Hästen hade släppts ut på bete i Nattstrand mitt emot Övra byns ön och kom för nära en slänt varvid den förmodligen tappade fortfästet i den lösa jooden och ramlade utför slänten med ovan nämnt resultat. Ägare gör, då hästen var oförsäkrad, en förlust på minst 600 kr.

Vid sammanräkning inför länsstyrelsen för utseende av ny ledamot i kommunalfullmäktige i Piteå socken efter Axel Löfgren från Öjebyn har hemäg. Knut Häggström, Stridholm, Pålberget, blivit utsedd.

För 50 år sedan

–Det här gick ju fint, jag är överlycklig. Det var det första som 16-årige Torbjörn Holmström, Arjeplog, sade när han tog sin nya bil i besittning. Torbjörn är svårt handikappad efter en olycka för två år sedan men har fått dispens av Kungl. maj:t för att få ta körkort. Och nu har han med myndigheternas hjälp fått köpa en ny bil försedd med nödvändiga handikappagreggat. Torbjörn är enligt kommunikationsdepartementet den yngste i hela landet som hittills fått dispens för ett bilkörkort. Bilskollärare Olle Sundström från Arjeplog följde med när Torbjörn hämtade bilen i Piteå och nu kommer de två att sätta igång med körkortsutbildningen direkt.

För 25 år sedan

Popgruppen Nordman gör en ny video i Arjeplog. Den görs till en singel som heter Laglöst Land. Videon har spelats in i några av Stockholms förorter samt vid Merkenäs vid Silvervägen uppe vid norska gränsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!