Surströmmingsfest lockade 100

15 september 2019 09:05

SPF Häggens hade surströmmingsfest med 100 deltagare den 4 september i foajén på Norrmalmia. Ett gäng glada och arbetsvilliga pojkar, festfixare, stod för arrangemanget.

Ove berättade att man hade köpt 25 kg potatis och ca 450 strömmingar, ett antal kilo lök, tunnbröd och smör till de hungriga och surströmmingssugna. Dryck av allehanda slag serverades också och deltagarna fick en alkoholfri välkomstdrink.

Festfixarna hade bråda timmar med att duka och ställa fram mat och öppna surströmmingsburkar under de 2 ½ timmar man hade på sig under eftermiddagen, men humöret var på topp när gästerna anlände.

Det var högt sorl och glada miner hos de förväntansfulla gästerna medan man hittade sina platser och införskaffade dryck till maten. Man kunde se ett uttalat surströmmingsbegär hos många.

Festen drog sedan igång med att Ove hälsade välkommen.

Vi är jätteglada att så många ville komma och vara med på festen. Därefter gav han mycket klara direktiv för hur hämtningen av mat skulle gå till för att undvika kaos och slagsmål om strömmingen. Ett gäng sångglada allsångsledare trissade upp stämningen och sen kunde strömmingen hämtas utan att tumult uppstod. Allsången återkom vid flera tillfällen under kvällen.

Efter maten genomfördes ett par små tävlingar bordsvis. Det vinnande bordet fick ett uppskattat godispris.

0rdförande Sara Dahlberg tackade festfixarna för det välorganiserade surströmmingskalaset och överlämnade en liten present.

Festen avslutades med dragning av lotteriet.

Foto

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mona Lindblom