Scouter med spöktema besökte Nordpoolen

7 oktober 2019 10:20

I helgen besökte 238 scouter (de yngsta med en förälder) badhuset Nordpoolen i Boden. Inget märkvärdigt kanske, men en del av dem hade verkligen lagt ner själ och hjärta på att kreera det bästa / värsta spökmonstret.

Loka från Boden och Ebba från Sunderbyn fick verkligen lön för sin möda och pris för sin fantasi och sitt konstnärliga arbete.

Vart annat år bjuder Norrbottens scoutdistrikt in de äldre scouterna till en Spökhajk i trakten av Boden. Spökhajken har samma tema, spöken och annat oknytt, men innehållet varierar verkligen från år till år.

De äldsta scouterna, Utmanarna, är de som komponerar hajkens innehåll och de måste själva ha tidigare varit med om en Spökhajk. Och hajken är populär med ett stadigt stigande deltagarantal från år till år. Årets deltagare kom från Luleå-Hertsö, Sunderbyns, Bodens, Hortlax och Solna scoutkårer.

Innan scouterna lämnade Nordpoolen för nattens äventyr, ställdes deras spökkunskaper på prov. Den lycklige (och mest spökkunnige!) Pierre, 7 år, från Sunderbyn vann med alla rätt på frågorna. Kanske en framtida planerare av Spökhajken?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carin Sjölin Sunderby scoutkår