Populära inslag på Hälsans dag

PRO Älvsbyn har i samarbete med ABF Älvsbyn arrangerat en Hälsans dag. Huvudtemat var hjärt- och kärlsjukdomar och hur dessa kan förhindras.

18 september 2019 11:30

Dagen invigdes av Älvsbyns kommunalråd Tomas Egmark, som hälsade alla välkomna till en som han hoppades givande dag. Därpå informerade PRO Älvsbyns ordförande Sigvard Lundgren om dagens program och aktiviteter.

Dagens första föreläsare var Anna Bengtsson, som är läkare och forskare vid Sunderby sjukhus.

Bengtsson deltar där i ett forskningsprojekt som handlar om " Nya metoder att förhindra hjärt-kärlsjukdomar". På ett lättfattligt sätt presenterades arbetet med projektet, vars slutresultat ännu inte är klart att redovisa.

Nästa föreläsare var Birgitta Lundgren. Hon pratade om hur det blir, när man har drabbats av hjärt-kärlsjukdom och den rehabilitering som då erfordras. Även det en föreläsning som uppskattades av åhörarna.

Efter lunch var det så riksspelmannen Svante Lindqvist s tur att inta scenen. Han underhöll med musik på fiol, historier från livet om personer han träffat på under sin livsresa och läste några stycken ur sin nyutgivna bok.

En dryg timma som gick fort och lockade till många skratt. Ett uppskattat inslag.

Därefter visade och berättade Erik Sjödin om Tai Chi, en träningsform med långsamma, mjuka rörelser, som stärker hälsan och balansen.

Under dagen bjöds de närvarande på förtäring i form av smörgåsar, kaffe och en god fruktsallad. Även en liten förevisning av det som åstadkommits på sy - och tenntrådscirklarna. Det anordnades också en liten tipsrunda inne på Fluxen där vi höll till. Som slutkläm dragning i det försålda lotteriet.

Dagen avslutades med att ordförande tackade de som bevistat dagen och hälsade välkommen till kvällens dans på Forum där Karl-Erik Stenlund från Arvidsjaur spelade.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lennart Södersten