Höstupptakt för KD Norrbotten

20 september 2019 11:01

Kristdemokraterna i Norrbotten har haft höstupptakt på stadshuset i Luleå. Medverkade gjorde policyansvarig hos partiledningen i Stockholm, Johan Ingerö. Han har tidigare bland annat varit ledarskribent på Svenska dagbladet, jobbat på Timbro samt varit partisekreterare hos Göran Hägglund.

KD har ökat med 20 procent, alla distrikt har ökat och i Norrbotten har vi fått 93 nya medlemmar. Dessa var särskilt inbjudna till denna höstupptakt av Norrbottendistriktets ordförande Stig Töyrä.

Johan Ingerö berättade att 300 motioner inkommit som ska behandlas på rikstinget i Umeå den 8-10 november.

Tre saker står i centrum för KD som vi vill åtgärda.

Sjukvården: KD vill ha statlig sjukvård. 122.538 patienter har väntat olagligt länge på specialistbesök eller behandling. Vårdköerna har fördubblats sedan 2014.

Tryggheten: Skjutningarna har blivit en del av vilken vanlig vecka som helst. Bakom nästan varje fall finns en trasig familj. Trygga familjer är viktigt. När våldet biter sig fast så blir hela samhället ett brottsoffer. Riksdagen har fattat över 160 beslut som syftar till att knäcka brottsligheten men som regeringen inte har verkställt.

Landsbygden: Den som bor i landsbygd har i de flesta fall högre skatt och sämre offentlig service. Det kräver raka lösningar. Vi vill se lägre dieselskatt, underlätta licens- och skyddsjakt på rovdjur samt stärka rättssäkerheten för skogsägare. Vi värnar jordbruket, ryggraden i landsbygden.

Dessutom är ju äldreomsorgsfrågor mycket viktiga för partiet. Nu har vi tre år på oss till nästa val för att jobba vidare med detta.

Vi måste kunna prata med alla partier. Vi säger inte nej till brödlimporna för att vi inte gillar lastbilen som kommer med dem.

Vi lär våra barn att inte mobba andra. Då ska vi vuxna inte heller ägna oss åt detta, vi lever ju i ett demokratiskt land med demokratiska val.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Helén Lindbäck