54,4 mil för måndagscyklisterna

17 måndagar och 54,4 mil har vi cyklat i sommar. På tur i natur och kultur med måndagscyklisterna runt den vackra Pitebygden.

13 september 2019 11:13

Majlis har koll på alla turer 6 maj– 26 augusti. 17 måndagar har vi cyklat; 14-turen 20,3 mil, 18-turen 34,1 mil, totalt 54,4 mil.

66 stycken har cyklat någon gång, 17 gånger Inga-Britt och Mona, 18 gånger Maud, Ivar och Jerry. Längsta turen gick till Jössgården i Sjulsmark 60 kilometer.

I dag är vi drygt 100 stycken måndagscyklister. Vid starten 1991, för 28 år sedan med Eina Granberg som ledare, var det bara 5 stycken. Prästen Helén Lindbäck har också varit med några gånger, som enligt henne varit en upplevelse.

Vid sista turen som gick till Fårölotterna blev vi överraskade när vi blev bjudna på kaffe med dopp av ordförande Karin Wikström, kassör Barbro Bronsing och studieorganisatör för Fåröns koloniområde Ameli Gabrielsson.

Karin Wikström gick med oss runt hela området där det är mycket vackert med alla blommor och grönsaksodlingar. Man vistas på Fårölotterna från maj till september.

Karin berättade att det är bara Pitebor som får äga kolonilotter på Fårön, man måste vara skriven i Piteå, och att alla hjälps åt när det gäller att hålla det stora området snyggt och fint. I år målades samlingsgården med röd Falufärg, gården var ditförd från Jävrebyn.

Måndagscyklisternas avslutning blev den 2 september på restaurang med god mat, kaffe, dessert och glass.

Lennart hade med en berättelse när han och fyra kamrater från Jägarskolan i Kiruna vintern 1951 besökte väderspåmannen Enok Sarri i Nikkaluokta, som lästes upp med hög och klar röst av Göte, tack Göte.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lennart Lindfors–Marklund måndagscyklist sedan år