Under en pressträff på måndagen levererade Socialdemokraterna en rad viktiga politiska besked om hur de vill att framtidens Sverige ska se ut, och hur vi tillsammans ska bygga ett bättre land.
För budskapet stod partisekreterare Tobias Baudin och integrations- och migrationsminister Anders Ygeman, och det är inte särskilt överraskande att den största frågan på bordet var hur man ska kunna bryta segregationen.
För det hade man en serie kraft- och betydelsefulla åtgärder som involverar hela samhället, men som fokuserade på tre huvudområden.
Det första var språkinlärningen för både barn och vuxna. För vuxna handlar det inte bara om det tidigare presenterade kravet om språkkunskaper för att få ett permanent uppehållstillstånd, utan glädjande nog också tydliga besked om att kommiunerna får ansvar för att SFI-undervisningen ska både skärpas och förstärkas.
För barn handlar det om att barn med föräldrar som har varit en kort tid i Sverige ska direktinskrivas på förskola vid tre års ålder, för att garantera att de inte växer upp utan tillräcklig kontakt med det svenska språket.
Det andra handlar om att bryta segregationen på arbetsmarknaden – och där är en viktig åtgärd att man vill skärpa reglerna för arbetskraftsinvandring som infördes av Fredrik Reinfeldts alliansregering.
Det är ett system som redan från början varit behäftat med missbruk och problem, som har satt människor i beroendeställning till sina arbetsgivare och som dessutom är i grunden feltänkt.
Det finns många människor i Sverige som är i behov av jobb och att komma in på arbetsmarknaden. Att i det läget inte försöka nå ut till dem, utan i stället söka låglönearbetskraft utomlandsifrån, är helt enkelt riktigt dålig politik.
De kraftfullaste nya beskeden kom emellertid på bostadssegregationens område. Där vill Socialdemokraterna inte bara slopa EBO-lagen, som inte sällan leder till att nyanlända hamnar i de områden där utanförskapet och segregationen redan är som störst.
Man vill också ta sitt ansvar för att omgestalta och reformera den byggda miljön i Sverige, genom att bilda ett statligt fastighetsbolag som ska ha musklerna att förvalta och bygga i utsatta områden, för att så kunna utveckla dem i en positiv riktning.
Det är ett besked som är viktigt inte minst eftersom det skulle innebära att staten efter många års försiktighet är redo att spela en roll på den svenska bostadsmarknaden igen; det är nödvändigt om vi med politiska medel vill påverka hur de platser som människor faktiskt bor på i det här landet utvecklas och ser ut.
Allt detta ska ses i ljuset av att statsminister Magdalena Andersson under sitt sommartal i Göteborg på söndagen lade tonvikt på hur man ska komma åt och bryta den onda cirkeln av organiserad kriminalitet.
Tillsammans visar det att Socialdemokraterna är det parti som mer än alla andra har en helhetsvision av hur samhällsproblemen ska tacklas.
Sverigedemokraterna är ett enfrågeparti i invandringsfrågan, och vilken fråga den än får svarar de alltid samma sak.
Moderaterna å andra sidan lyckas faktiskt kräva två saker – det är hårdare straff och sänkta skatter för höginkomsttagare och företag. Resten hoppas de att ”marknaden” ska lyckas lösa åt dem på något magiskt sätt.
Därför är det inte särskilt konstigt att det är just Socialdemokraterna som står i mitten av svensk politik och som alla andra kretsar omkring – de är ju det enda partiet med en politik som motsvarar komplexiteten och svårigheten i de utmaningar som faktiskt står framför oss.