I Dagens Nyheter säger anonyma M-källor att Ulf Kristersson vill se endast M och KD i en kommande regering.
Det är inget oväntat besked. Det är till och med en högst trolig utgång av de samtal som nu pågår mellan Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. Att det till sist blir en M- och KD-regering som lutar sig mot SD och L i riksdagen.
Det är för övrigt exakt samma lösning på regeringsfrågan som Kristersson lanserade efter den oklara valutgången 2018.
I det läget finns skäl att påminna om vad Ulf Kristersson själv sa i samband med Magdalena Anderssons tillträde som statsminister 29 november 2021.
"Det blir en historisk svag regering. Det blir den svagaste regering som Sverige haft sedan Ola Ullstens dagar 1978. Det är klart att det är en omöjlig sits i längden", sa Kristersson i en TT-intervju.
Det är ord som Kristersson inte lär upprepa om riksdagen släpper fram en M- och KD-regering i höst. Men en M- och KD-regering kommer faktiskt att ha en smalare parlamentarisk bas än Magdalena Anderssons nuvarande enpartiregering.
KD och M får tillsammans 87 av de sammanlagt 349 mandaten i den nya riksdagen, enligt de preliminära siffrorna.
Socialdemokraterna har för närvarande 100 mandat i riksdagen och kommer att få 107 mandat under den kommande mandatperioden.
Kristersson kommer naturligtvis att hävda att gänget på hans sida är mer samspelt än partierna (S, C, MP och V) som släppte fram Magdalena Andersson som statsminister. Det blir inte tal om att hans minoritetsregering får "en omöjlig sits i längden".
Hans maktkalkyl bygger på att en M- och KD-regering ska kunna göra upp med SD och L om både budgeten och många sakfrågor i riksdagen. Men det förtar inte faktum: En M- och KD-koalition blir ändå den svagaste regering som Sverige haft sedan Ola Ullstens dagar 1978, för att använda Kristerssons egna ord.
Det blir en regering som kommer att vara helt i händerna på Jimmie Åkesson och ha en mycket svag förhandlingsposition gentemot Sverigedemokraterna, vars tuppkam vuxit rejält efter söndagens val.
Sverigedemokraterna kommer att kunna driva igenom stora nedskärningar i såväl public service som biståndet och stödet till folkbildningen. Plus en massa andra av sina stridsfrågorna.
Liberalerna kommer inte att kunna hålla emot. De är mest glada för att de överhuvudtaget får vara kvar i riksdagen och lär svälja även en del direkt antiliberala förslag från SD-håll.
Under valnatten talade M-ledaren om att han vill bilda "en stark och handlingskraftig regering".
Allt talar emellertid för att Kristersson får leda en svag minoritetsregering som får dansa efter Jimmie Åkessons pipa. Det väntar ingen lätt resa.