Michael Jackson begravs i dag

I dag begravs popikonen Michael Jackson. Till skillnad från minneskonserten i juli hålls ceremonin med bara familjen och de närmaste vännerna närvarande.

Forest Lawn Memorial Park i Los Angeles-förorten Glendale där popikonen Michael Jackson ska få sin sista vila.

Forest Lawn Memorial Park i Los Angeles-förorten Glendale där popikonen Michael Jackson ska få sin sista vila.

Foto: Nick Ut/AP/Scanpix

Stockholm2009-09-03 06:00
Två månader efter sin död läggs popstjärnan Michael Jackson till sin sista vila vid en ceremoni i Los Angeles i morgon kväll lokal tid, natten till fredag svensk tid.
Jackson kommer att ligga i ett massivt mausoleum vid Forest Lawn Memorial Park i Los Angeles-förorten Glendale. I närheten ligger redan Hollywoodlegender som Clark Gable, Jean Harlow och Carole Lombard begravda, skriver AFP.
Kyrkogården är öppen för allmänheten men den som får för sig att leta upp Jacksons gravplats bör inte göra sig något besvär. Forest Lawn är känt för sina rigorösa regler kring det privata och till skillnad från många andra kyrkogårdar i Hollywood tillhandahåller man inga kartor över var kändisarna ligger begravda.
Kameror övervakar
Scott Michaels, som driver en turistbyrå främst specialiserad på platser förknippade med avlidna kändisar, uppger att de anställda vid Forest Lawn bevakar kändisarnas gravar som om de vore Dödahavsrullarna.
- Det stora mausoleet där Jackson ska ligga är som gravjägarnas Heliga Graal. Det finns kameror överallt, och om du bara strövar omkring kommer de att hitta dig och sparka ut dig därifrån, säger Scott Michaels till Los Angeles Times.
Michael Jackson avled den 25 juni, 50 år gammal. I förra veckan kom beskedet att polisen betraktar hans död som dråp. Utredningen visar att Jackson främst avled av "akut propofolförgiftning", och förgiftningen av det starka narkosmedlet var resultatet av ett brott. Narkosmedlet tros ha injicerats av superstjärnans personlige doktor Conrad Murray som dock nekar till brottet. Läkaren är ännu inte formellt misstänkt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!