Tolv dagar, åtta unga killar, sju mentorer och ett fängelse. Syftet med TV 4:s dokumentärserie "Inlåst" är att få ungdomar på väg in i den kriminella världen att komma på rätt köl igen.
Men programkonceptet väckte till en början misstänksamhet hos några av de medverkande.
Ingen dokusåpa
- Visst var jag tveksam. Jag funderade länge och väl men bestämde mig till slut för att jag ville vara en del av det här projektet. Det är seriöst, och ingen dokusåpa, säger före detta fängelsedirektören Ann-Britt Grünwald, som är en del av den fiktiva fängelseledningen som killarna styrs av i "Inlåst".
De medverkande ungdomarna i programmet är mellan 16 och 17 år, och befinner sig precis på gränsen till att börja leva ett yrkeskriminellt liv. De har själva valt fängelsevistelsen med tillåtelse från sina föräldrar.
- Detta är mer än tv, det är ett långsiktigt projekt. Vi tänker naturligtvis följa upp vad som händer med killarna senare, säger TV 4:s programchef Fredrik Arefalk.
Ex-internen Martin Johansson är stolt över sin medverkan i "Inlåst"
- Jag är glad att kunna bidra med något, säger han.
Senaste gången han satt i fängelse var 2003. Men Martin Johansson har en lång kriminell bana bakom sig.
- Det började i tonåren, med droger och sånt. Och sen rullade det på. Jag är ett skilsmässobarn uppvuxen i Biskopsgården i Göteborg, men jag tänker inte skylla på något i min bakgrund. Jag satte mig själv i den situationen som blev, säger han.
Hoppas på Levi
Numera jobbar han för Kriminellas revansch i samhället (Kris) och är på gång att starta upp ett boende för före detta gängmedlemmar i Göteborg.
- Man vill så ett frö hos de här grabbarna i serien. Vi vet ju inte hur det kommer gå på sikt, men jag har kontakt med den kille jag delade cell med, Levi. Jag hoppas verkligen att det kommer att funka för honom.
Fängelselivet i "Inlåst" tycker Martin Johansson stämmer rätt bra överens med verkligheten.
- Men, okej, i serien kan man inte återskapa det våld och de droger som förekommer på anstalter, den biten faller bort.