"Broder Daniel forever" följer repetitionerna fram till avskedskonserten på Way out west-festivalen i augusti 2008.
- Den kvällen satte vi punkt för en väldigt lång historia. Det var känslosamt för oss. Under spelningen hade jag mest bara roligt, vi fick spela våra låtar och ha kul. Men det fanns en bakgrundsstämning, en avslutande ton över allting, säger Henrik Berggren.
Ständig outsider
I dag är han 34 år. Han är den ständige outsidern med stjärnor klistrade under ögonen, en man som omgivits av lika många rykten som hängivna fans, en man som gjort sin omgivning oförstående, provocerad, rasande - men aldrig någonsin likgiltig.
På bandets sista spelning ser man hur ung publiken är. Trots att Broder Daniel funnits i nitton år, och inte släppt något nytt sedan 2004, får de flickor att gråta som inte kan vara äldre än tolv.
- Det är väldigt glädjande att det kommer nya fans. Det kan endast vara så om musiken inte är bestämd till en viss tid, eller en rörelse i en tid, utan har tidlösa kvaliteter. Publiken hör någon som säger något, till skillnad från vad de hör på radio. De hör att det är ärligt.
Det fanns en tid i Broder Daniels karriär när hjulen snurrade snabbt, kanske för snabbt. Under den andra halvan av 1990-talet blev bandet ökänt för fylla, droger, sönderslagna hotellrum och kaosspelningar.
På frågan hur han i dag ser tillbaka på den tiden svarar Henrik Berggren "vi hade väldigt kul".
- Jag minns det genom ett romantiskt skimmer. Sedan kan jag ångra att vi inte var mer fokuserade och tog tag i vissa saker. Å andra sidan var vi som vi var, så på ett sätt är jag nöjd med det också.
- Det är en sorts resignerad acceptans. Det var synd kanske att det inte fanns någon utifrån som styrde upp oss.
Henrik Berggren har länge talat om ett soloalbum. Han berättar att han har "ganska många" låtar på lager, att fansen kommer att känna igen honom men att han inte kan säga när det släpps.