Men den göteborgsfödda sångerskan har lagt märke till en man i publiken som lyckligt sjunger med i bandets alla texter. Det gör även henne lycklig och full av kraft - att glädja den enskilda lyssnaren är viktigare än folkmassans storlek.
Kanske inte så konstigt med tanke på att själva skalan av berömmelsen, med tillhörande förändringar av självbilden, har varit tung att handskas med. Och trots att hon blivit intervjuad till leda genom åren, är hon nästan osannolikt varm och närvarande att samtala med.
- Jag känner mig jättehel med tanke på alla sjuka saker jag varit med om, intygar hon och minns dagar då hon slussats över hela kontinenter för att intervjuas, fotograferas och göra flera jätteshower på samma dag.
- När jag gick och la mig en sådan kväll kändes det som om jag hade någon slags "mental feber". Vad gör man av sådana upplevelser?
Ständig rädsla
En annan episod som behandlas i boken, för första gången helt på huvudpersonens sätt, är det knivöverfall som 1994 delade upp Jenny Berggrens liv i ett "före" och ett "efter". Ett tyskt "fan" tog sig in i familjens hus och attackerade stjärnan och mamman Birgitta med kniv. Jenny klarade sig utan fysiska skador, men händelsen satte djupa spår: hemlig adress, skyddad identitet och en ständigt närvarande rädsla. Det som tog henne igenom mörkret var tron på en högre sanning.
- Bara Gud kunde laga med sina osynliga händer, för jag lät inga människohänder komma nära mig.
Förra hösten höll Jenny Berggren ett föredrag i Örebro om sitt liv och efteråt frågade någon om "det inte var en bok"? Jo, tyckte Jenny och började mödosamt arbeta sig igenom dagböckerna hon skrivit ända sedan 1993.
- Jag har vänt ut och in på mitt liv för den här boken.
Men ton och ansiktsuttryck antyder att det där "mest" inte är så "bara". Även om Ace of Base nu verkar vara på gång med en fullskalig comeback är det i det intima och familjära som Jenny Berggren verkar trivas bäst.
"Vinna hela världen" släpps den 23:e september på Libris förlag.