- Det är kul att det inte bara är Roknäsbor som kommer, utan folk från hela kommunen, säger Birgitta Elfgren.
Det finns besökare som tyckt att revyn har blivit bättre för varje år. I fjol blev det bland annat ballongdans på programmet.
- Det kom fram en tant i 85-årsåldern som sa "Herregud så gullat jä våor. Å snögg å välhole öte kroppen", minns Leif Strandberg.
Som mest har Roknäsrevyn bestått av åtta aktörer. Nu är de nere på fem. Alla har inte känt att de haft tillräckligt med tid.
- Det är ju nedbantning över allt. Vi följer världsordningen, konstaterar Leif Strandberg.
- Det har ändå gått bra i år, säger Ingemar Edström med tilläggen att det är lättare att hitta tider för repetition när man är en mind-re ensemble, samtidigt som planeringen för klädbyten blir ännu viktigare.
Irja Wallmark är inte med på scen, men bidrar i manusförfattandet och ensemblen kompletteras av ett band bestående av Åke Olofsson, Robert Olovsson, Simon Snell och Erik Palmqvist, plus
Anders Pääjärvi på ljud och ljus.
Restnoterade trynen
Det har varit ont om skandaler, men revygänget känner sig nöjda med programmet. Radioprofilerna Roger & Reine dyker upp, likaså poeten Inge Bra, fenomenen "Baren", "Idol", samt nummer som tar avstamp i begreppen ekoturism och storregion. Influensa-influenser finns det också, av namnet att döma. Grisen Sprätt från sketcherna om vaktmästaren får en mer framträdande roll. Det blir också en sketch om två grisar och ett nummer om vaccin.
Revysverige har drabbats kollektivt av influensan, åtminstone indirekt.
- När vi beställde grejer till årets revy stod det i följesedeln "gristrynen restade", berättar Catarina Bergman och skrattar gott.
- Därför håva vä beschlute att bara våra oss schölv, skojar Leif Strandberg.
Baklängestänk
Det blir fyra speldagar, till och med 28 februari. Så gott som allt material har skrivits i gruppen och självklart blir det en del inslag på Pitemål.
- Ibland märker man att man inte "kommer åt" ett nummer. Vi har en som heter "Väntrummet" som vi fick lägga ner och starta från en annan utgångspunkt. Då gick det bra, berättar Ingemar Edström och får medhåll av Leif Strandberg:
- Det är bra om man hittar poängen först och sedan går "baköver". Vi har försökt tänka så i år.