I beräkningen tas både musikakter, PT Talang, Allsången på Byxtorget och Barnens Allsång i Kaleidoparken med.
– När vi bokar artister jobbar vi alltid för ett 50/50-tänk men vi bokar också det som är nostalgi och hett just nu, säger Fredrik Nilsson, som menar att det stundtals är svårt att vara en jämställd festival. De flesta artistförfrågningarna kommer exempelvis från män.
– Generellt tror jag att fler män är musiker, det är en uppfattning jag har. Men vi tittar mycket på Framnäs och Musikhögskolan och försöker hämta band därifrån, vi värnar alltid om det lokala.
Hur ser samarbetet med Afterski Team ut, där alla presenterade bokningar är män?
– De får boka i princip vad de vill, med viss modifikation. De bokar också sådant som är hett, och går mycket mot hiphopen. De har haft stora kvinnliga hiphopartister där tidigare år, men i år är det övervägande manligt.
Hur ser PDOL:s jämställdhetsarbete ut?
– Ledningsgruppen är ett bra exempel på det. Där sitter två män och fyra kvinnor. Det har alltid varit viktigt för mig att ha en bred repertoar och har alltid haft tjejer i ledningsgruppen. Sen jobbar vi väldigt mycket förebyggnade mot sexuella trakasserier.
Enligt Fredrik Nilsson blev jämställdhetsfrågan inom festivalbranschen ett faktum i och med våldtäkten i publikhavet på Zara Larssons spelning på Bråvalla 2016.
– Sveriges festivaler började ringa varandra och fråga hur de andra jobbade kring sådana här frågor, alla hade en policy som var nolltolerans mot sexuella ofredanden men ingen hade en plan.
Många festivaler tog fram armband för att uppmärksamma problemen, inklusive PDOL.
– Jag minns fortfarande festivalens första dag 2016, redan då kom den första anmälningen om sexuella trakasserier in. Då kände jag att vad gör egentligen ett armband, det stoppar ju ingenting?
Efter det tog Fredrik och PDOL fram en strategi för att förebygga och motverka sexuella trakasserier på festivalen – en plan som han nu föreläser om på skolor och arbetsplatser, inte minst för krögare.
Men enligt honom handlar jämställdhetsarbetet om mer än kön.
– Det handlar också om att kunna ha samma upplevelse av festivalen oavsett om man har en krona i plånboken eller hundra miljoner.