Termometern stod på ungefär 30 grader när Järngrillen startade. Solen och grillarna stod för den stekande hettan när lagen Connections, Ordningsvakterna, Audio Video och Räddningstjänsten fick grilla fyra hamburgare under en timme.
Sedan fick juryn bestående av Jenni Lindberg från PDOL, Daniel Lindström från Järnspisens matbod, Mona Markström från Weber och Kaija Olofsson från Gällivare smaka och utse vinnaren.
Räddningstjänsten, som bestod av Joakim Frederiksen och Per Lindberg, lyckades vinna för tredje året i rad med sina vegetariska burgare med getostfriterade bollar.
– Det går bra nu, säger Per Lindberg och skrattar ikapp med kollegan Joakim.
Dock hade de lite konkurrens av Audio Video, med Jesper och Jens Andersson, som också gjorde vegetariska burgare på asiatiskt vis med teriyakibas, örter och chili som serverades med grillade palsternackor och rödbetor.
– Det var varmt som fan, men det var riktigt kul, säger Jens Andersson.
Huruvida Räddningstjänsten ställer upp nästa år har de inte bestämt än.
– Jag tror inte att vi ställer upp ett fjärde år. Nu är det dags för någon annan att få vinna. Men man ska aldrig säga aldrig, säger Joakim Frederiksen.
Hur gör man den perfekta burgaren?
– Man får ju öva mycket och laga väldigt mycket burgare.