Irma sjunger på Norrbottensteatern

I kväll är det premiär för föreställningen Tjejer typ tolv på Norrbottensteatern. En show som handlar om hur det är att vara just tjej och tolv. Tolvåriga Irma Holmberg från Piteå är en av tjejerna som är med i föreställningen.- Det är kul att vara med. Man lär känna nya personer och så får jag ju sjunga, något som jag älskar, säger Irma Holmberg.

Irma älskar att sjunga. I kväll står hon på scenen på Norrbottensteatern och sjunger.

Irma älskar att sjunga. I kväll står hon på scenen på Norrbottensteatern och sjunger.

Foto: Björn Lindberg

PITEÅ2008-11-22 06:00
Musik har funnits i familjen sedan Irma föddes, både hennes mamma Anna och pappa Leo håller på med musik. Redan som treåring började Irma att sjunga. När hon var sex år började hon sjunga i kör och har sedan dess varit med i olika körer i Piteå.
- Sången är ett av mina allra största intressen, säger Irma.
Det var Irmas mamma, som spelar bas i orkestern i föreställningen, som tyckte att Irma skulle vara med.
- Mamma berättade att min kompis Ingrid skulle vara med i Tjejer typ tolv. Jag tyckte att det skulle vara roligt att få vara med och sjunga i showen och att få göra det tillsammans med min kompis, så jag bestämde mig för att vara med, säger Irma, som är enda tjejen från Piteå som är med i föreställningen.
En härlig ålder
Under en timme bjuder tjejerna på en fartfylld show med teater, film, bilder, musik, sång och dans. Föreställningen tar upp olika ämnen och funderingar som självkänsla, hormoner, konflikter med vänner, hur det är att komma i puberten och hur det är att befinna sig mellan att vara ett barn och att börja bli vuxen.
Men hur är det då att vara tolv?
- Jag tycker att det är en härlig ålder. Det känns som om det är länge kvar tills man blir vuxen och man har samtidigt lite frihet. I bland kan man vara barnslig och nästa stund kan man vilja vara med de tuffa. Men att komma i puberteten tycker jag är läskigt, säger Irma.
Det har varit många nya låttexter att lära sig för Irma. I föreställningen sjunger tjejerna tio kända låtar som alla har nya texter.
- Det har inte varit så svårt att lära sig dom eftersom man kände ingen många av melodierna innan, säger Irma.
Hårdrockstjej
Under veckan har föreställningen visats för skolungdomar. Totalt har 600 tjejer från hela länet sett teatershowen.
Att sjunga inför stor publik är inte något främmande för Irma. För tre år sedan sjöng hon ett hårdrocksmedley på PDOL. Att Irma gillar hårdrock är något som hennes kompisar märker.
- Mina kompisar brukar störa sig på att jag alltid sjunger gruppen Wigwam och artisten Utada Hikarus låtar hela tiden, säger Irma och skrattar.
Att få vara med i en föreställning på en stor teater som Norrbottensteatern, med egen loge och häftig teknik, har varit en rolig upplevelse för Irma.
- Jag kommer nog att göra mer teater framöver, konstaterar Irma.
FAKTA Irma Holmberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!