Karl-Erik Eriksson är en av Ådrans mest omtalade medlemmar genom tiderna. I februari 2004 visade han hos Piteå-Tidningen sitt livs andra separatutställning och varken förr eller senare har personal och besökare i huset diskuterat foajékonsten i huset så grundligt som då. Karl-Erik Erikssons surrealistiska bilder och träffsäkra självlärda teknik, framkallade bestämda uppfattningar och tyckanden utan mellanlägen.
Själv var han mycket självkritisk och skrev i en debattartikel om konst, som publicerades i PT i samband med utställningen, att han var "avundsjuk på dem som har en känsla för de stora konsterna, och till exempel kan nå varandra med abstraktioner i färg och form där kontakten och förståelsen består av ett känslomässigt flöde mellan konstverket och betraktaren. Ingen gissningslek runt inkrökta detaljerade krumelurer. Att sjunga utan sångröst låter väl originellt, men inte bra."
Hans eget måleri är detaljrika kommentarer till samtiden och det är ingen tillfällighet att Ådran kallar den nu aktuella utställningen "Rätt så roande och retande retrospektiv."
Bibliotekarien Björn Andersson som håller igång konsthallen, har länge hoppats att Ådran skulle göra en retrospektiv utställning av Karl-Erik Erikssons måleri eftersom det är konstnärligt originellt.
- Han målade i en helt egen stil, oftast lite satiriska betraktelser med flödande pensel, säger han.
Björn Andersson minns att Karl-Erik Eriksson hade sin första separatutställning i Öjebyns konsthall 1998 och njuter av att åter se ett stort antal av hans akryl- och oljemålningar tillsammans.
- Därefter bidrog han, vad jag minns, till varje samlingsutställning Ådran hade. En del av medlemmarna brukar ha lite svårt med att måla till ett angivet tema, men Karl-Erik kom alltid med något nytt som passade väl in.
- Man undrade varje gång vad han skulle hitta på!
Under många år var Karl-Erik Eriksson en av de medlemmar som flitigast nyttjade Ådrans lokal vid bildskapandet.
- Något för honom så pass udda som ett självporträtt har tydligen hängt i Ådrans lokal en längre tid. De som hängt utställningen har kombinerat det fint med en annan ovanlig målning av Karl-Erik, säger Björn Andersson.
Karl-Erik Eriksson växte upp i Lillkorsträsk. 1995 flyttade han och hustrun till Piteå, efter att ha varit yrkesverksam i Bräcke kommun.
I Ådrans vårutställning visar sex av de nu aktiva medlemmarna också konstverk, alla tillägnade Karl-Erik Erikssons minne.