Anna-Lottas jul drog fullt hus

Stilla natt, Have yourself a merry little christmas och Disneymedley. Anna-Lottas jul i Piteå stads kyrka bjöd på blandad kompott och julstämningen var hög.

Anna-Lotta Larsson bjöd på skönsång och musik i Piteå stads kyrka tillsammans med Andreas Landegren, Hortlax manskör och Support choir.

Anna-Lotta Larsson bjöd på skönsång och musik i Piteå stads kyrka tillsammans med Andreas Landegren, Hortlax manskör och Support choir.

Foto: Ylva Forslund

Piteå2019-11-28 22:08

Anna-Lotta Larsson gör i år sin 26:e julturné. Med premiär i Luleå under onsdagen, var det på torsdagen dags att höja julstämningen i Piteå.

Hortlax manskör och Support choir inledde med Stad i ljus och Jul jul och efter det kom Anna-Lotta Larsson in och sjöng Kyrie som övergick i När det lider mot jul.

Efter det blickade hon ut över publiken och sade:

– Hä jär så myche folk!

Bereden väg för herran och nordnorsk julesalme följdes av Koppången, eller "Koppångest" som Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren döpt om den till.

– Den är så svårsjungen den här sången, från väldigt låga toner till höga. Det låter inte riktigt bra nånstans, men vi kör den och sen får vi bestämma om vi ska ha kvar den eller byta ut den mot en annan, sade Anna-Lotta Larsson innan hon tog ton.

Hon berättade om sin nya kärlek som hon träffade för sju år sedan.

– Vi träffas inte så ofta och hinner därför inte bli less på varann, sade hon och svepte med handen över sin trogna följeslagare xylofonen.

En historia från Lillpite fick också plats.

– En kvinna från Lillpite som nyligen blivit änka ringde in till Piteå-Tidningen för att sätta in en dödsannons. Till annonssäljaren sade hon att det enda som skulle stå i annonsen var att "Gunnar har dött". Men annonssäljaren som var på gott humör ville bjuda på tre ord till för samma pris. Kvinnan funderade en stund till innan hon sade: "Skoter till salu".

Andreas Landegren spelade piano och sjöng.
Andreas Landegren spelade piano och sjöng.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!