Salongen fortsätter växa – köper konkurrent

Jubileumsåret började med en utbyggnad av salongen. Nu köper Hårstudion upp Anna Klippare och ytterligare en salong i Skellefteå.

Ann-Charlotte Berggren är nöjd med utbyggnationen av Hårstudion i Småstaden. Nu växlar hon och delägaren Clas Lund upp och tar över Anna Klippare i Piteå och Clive Russel i Skellefteå.

Ann-Charlotte Berggren är nöjd med utbyggnationen av Hårstudion i Småstaden. Nu växlar hon och delägaren Clas Lund upp och tar över Anna Klippare i Piteå och Clive Russel i Skellefteå.

Foto: Christoffer Markström

Piteå kommun2019-10-03 16:17

Hårstudion fyller liksom Småstaden 30 år i år och jubileumsåret inleddes med att salongen byggdes ut cirka 100 kvadratmeter.

– Det blev ett jättelyft på alla sätt. Både utseendemässigt och arbetsmiljömässigt, men även för kunderna. Det blir inte samma spring när kunderna är inne och handlar, säger Ann-Charlotte Berggren som äger salongen tillsammans med Clas Lund.

Nu satsar ägarna vidare genom att köpa upp två salonger. Clive Russel i Skellefteå och Anna Klippare i Piteå.

– Det här har som kommit till oss, både Clive Russel och Anna Klippare. Det var inget vi letade. Ägarna i Skellefteå ska gå i pension och letade köpare och Anna Klippare hade tänkt avveckla salongen. Vi kände efter och pratade med personalen på de respektive platserna och det kändes som att vi klickade på båda ställena, säger Ann-Charlotte Berggren.

Anna Klippare kommer att byta namn till Clive Russel.

– De ville verkligen att vi skulle ha kvar namnet i Skellefteå och det är ett bra och inarbetat namn. Anna Klippare måste vi ju däremot byta eftersom det är personkopplat, så då kör vi Clive Russel där också.

Men Anna Klippares gamla kunder kommer kan gå tillbaka till sina gamla frisörer som kommer att jobba kvar.

– Man kommer känna igen sig, men man kommer även se att det händer något. Lite förändringar i utseende och annan logga förstås. Det kan ju bli en upplevelseskillnad i och med att man blir ett team som jobbar tillsammans i stället för att de är egna som de har varit tidigare, säger Ann-Charlotte Berggren.

Kunderna kommer inte att märka så stor skillnad när de väl sitter i stolen.

– Det är de anställda som får andra färgmärken och så. Nu samlar vi ihop så att alla jobbar med samma. Vi jobbar hårt med extra utbildningar och annat nu första tiden, så det är lite utvecklande för dem tycker de. Det är spännande och roligt och man är trött när man kommer hem.

På Clive Russel i Skellefteå arbetar åtta frisörer, men en är tjänstledig och en annan är föräldraledig. På Anna Klippare i Piteå arbetar fyra frisörer – och det är välbekanta ansikten för Ann-Charlotte Berggren.

– Tre av dem har jobbat på Hårstudion tidigare och den fjärde har jag jobbat med som elev. Så det var inga nya ansikten på det sättet.

Det finns även tre tomma stolar på Anna Klippare.

– Det finns planer på att fylla dem så småningom. Men man får känna sig för och så är det ju det där med personkemi.

Planen var att avveckla salongen, men då valde Hårstudion att ta över den.
Planen var att avveckla salongen, men då valde Hårstudion att ta över den.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!