Cederkliniken grillade hem segern

En barnmorska och en sjukgymnast knep segern i Grill-Janne som hade finalspurt på Byxtorget på lördag.

Cederkliniken segrade i Grill-Janne och kocklaget bestod av barnmorskan Ann Charlotte Andersson och David Holmberg, sjukgymnast och tyngdlyftare.

Cederkliniken segrade i Grill-Janne och kocklaget bestod av barnmorskan Ann Charlotte Andersson och David Holmberg, sjukgymnast och tyngdlyftare.

Foto: Emil Magnusson

PITEÅ 2010-08-02 06:00
- Grilla är inte bara gubbgöra, konstaterade projektledaren och konferenciern Tomadj Karimi medan duggregnet föll över torget och publiken som satt och stod intill.
God stämning
Våtvädret stoppade inte grillmästarna i de fyra finallagen som återstod efter fredagens semifinal. Tvåmannalagen i Nuab, Salutes, Cederkliniken och Strömbackaskolan tampades om segern.
Stämningen var god och det klotgrillades och hackades och smakades friskt runt borden. Kocken Jon Oskar Arnason vandrade runt och kollade grilläget.
Tomadj Karimi stämde av den kulinariska processens framskridande med deltagarna.
Lammfilé i klotgrillarna
Grillad lammfilé var enda kravet i tävlingen, tillbehören var valfria och maxkostnaden för kalaset var 400 kronor per lag. I fyrtiofem minuter jobbade lagen som startade ett i taget i tiominutersintervaller.
Därefter snyggt upplägg på tallrik till expertjuryn, som bestod av förra årets vinnare Go Excellent och en Solstickan-representant. Rättens smak och utseende, lagsamarbete, redskapshantering och kreativitet bedömdes. När detta var klart utsågs vinnarna: Cederkliniken, och juryns Carina Klingstedt presenterade motiveringen.
- För harmonin i ingredienserna, allt var fantastiskt. Det var närodlat lokalt, tiden överskreds inte och uppläggningen var fantastisk.
Barnmorskan Ann Charlotte Andersson, och sjukgymnasten och tyngdlyftaren David Holmberg, som hade styrkelyftuppvisning på Partydäcket dagen innan, tog emot priset som var en vandringspokal.
Förvånade
Dessutom en Solstickecheck på 25 000 som går till stiftelsen, och den stora äran förstås. I de övriga finallagen som gjorde ett utmärkt kockarbete ingick Nuabs Alexander Sundqvist och Caroline Sundström, Strömbackaskolans Robin Vester och Oskar Lind, och Salutes Peter Eklöf och Fredrik Jönsson.
Vinnarna var glada men förvånade och deras kulinariska höjdarrätt bestod av lammfilé, potatissallad, västerbottensostbollar med chili och gele av svarta vinbär och åkerbär.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!