- Det var jättekul. Vi fick bra respons och allt kändes tillfredsställande, säger den ödmjuke musikanten som har många utbildningsår bakom sig.
Genren han valt får betraktas som ganska "smal", åtminstone sett till antalet utövare.
- Visst är det så men jag tycker ändå att vår musikart kommer mer och mer och väcker ett allt större intresse hos allmänheten, säger Tomas Lindberg.
Musikskolan la grunden
Efter avslutad grundskola i Arvidsjaur studerade han med inrikning på musik först tre år på Strömbackaskolan i Piteå och sedan tre år på Framnäs i Öjebyn.- Jag hade knappast varit i slagverksbranschen i dag om jag inte fått dom goda förutsättningar som jag fick i musikskolan här hemma i Arvidsjaur, säger han.
Under mellan- och högstadietiden spelade han mest trumma och ingick i skolblåsorkestrarna "Kuling" och "Orkan".
Efter utbildningsåren i sitt hemlän flyttade Tomas Lindberg till Stockholm där han efter fyra års studier nu gått ut muskihögskolan. I dag jobbar han som frilansmusiker med bland annat kammarmusikkonserter och en del jobb åt radiosymfonikerna. Han har dessutom även gjort en del egna solokonserter samt också agerat komp åt många storheter och nyligen till och med haft äran att spela på Nobelfesten.
Svårt få ett fast jobb
- Jag hoppas förstås på ett fast jobb. Mitt mål är att en gång kunna få fast anställning i en symfoniorkester.I framtidsvisionen finns också planer på att utveckla Fabe slagverkskvartett, som han i onsdags gästade Arvidsjaur med.
- Vi trivs tillsammans och vår målsättning är att spela vidare och ordna ännu mer konserter och turneer, avslöjar han.
På slutfrågan om vilken musik han helst lyssnar på när han kopplar av från slagverkstoner blir svaret:
- Mest blir det klassiskt i form av symfoni eller opera, men för all del också en hel del jazz och pop - bara det är av bra kvalitet.