Piribauer på isländsk påskturné

Först Inlandskults påskfest i Arvidsjaur, sedan Reykjavik, Ísafjörður och Akureyri.Så ser påskschemat ut för Johan Piribauer, som på långfredag inleder en påskturné på Island.- Det ska bli spännande att komma dit, säger han.

Johan Piribauer Band, det vill säga Johan Piribauer, Maud Rombe och Gabriel Liljenström, uppträder i morgon kväll i Reykjavik.

Johan Piribauer Band, det vill säga Johan Piribauer, Maud Rombe och Gabriel Liljenström, uppträder i morgon kväll i Reykjavik.

Foto: Göran Westerlund

ARVIDSJAUR2009-04-09 06:00
I kväll värmer Johan Piribauer band upp med en spelning på Inlandskults påskfest. På långfredagens morgon flyger han tillsammans med Maud Rombe, kör och rytminstrument, och Gabriel Liljenström, fiol, via Skellefteå och Arlanda till Reykjavik, där bandet på kvällen spelar på Kaffi Hljómalind.
- På lördag kväll spelar vi i Ísafjörður, som är den största orten på norra delen av Island, på en festival. Aldrei Fór Ég Suður heter den och det betyder "Jag åkte aldrig söderut". Mitt koncept passar bra in där och det är en av anledningarna att vi får spela där.
Stor festival
Johan Piribauer berättar att det är en stor musikfestival.
- Några av Islands största och mest kända artister medverkar. Det är tre utländska band med, förutom oss även ett band från Mexico och ett från Färöarna.
Turnén avslutas på måndag kväll med en spelning i Akureyi.
- Sedan har vi några dagar på oss att se ön innan vi flyger hem igen.
Piribauer har varit rätt flitig med att sprida sin musik runt om i världen. För ett par månader sedan hade han i samband med en semesterresa i Nordamerika, ett par spelningar. Dessförinnan hann han med att ge konserter i både Australien, Nya Zeeland och Singapore i samband med en turné.
Påskfest
Efter Island ska bland annat sommarens Inlandsbanefestival förberedas. Men först av allt väntar kvällens Påskfest. Ett tiotal band och artister uppträder.
- Sju timmar spelar vi. Det brukar komma en hel del publik och arrangemanget bli större och större. Påskfesten har, liksom julfesten, fått stämpeln som hemvändararrangemang, vilket är kul. Här möts bland annat gamla och nya generationer.
Johan Piribauer Band står på påskscenen. Andra band som uppträder i kväll är, bland annat, hårdrockande Doorway to your funeral från Boden, Ockeds från Malå, Painters från Arjeplog, Suckers & Fools med flera.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!