Kråkan och Busarna rockar loss i länet

Hur låter magen när man trummar på den? Och hur många blir alla fingrar och tår tillsammans? Det fick barn i Älvsbyn ta reda på i går, när Anders "Kråkan" Ågren med Busarna släppte loss i sin musikföreställning.

När Kråkan och Busarna svängde loss såg det stundtals ut lite som rockkonsert, fast för barn mellan fyra och åtta år.

När Kråkan och Busarna svängde loss såg det stundtals ut lite som rockkonsert, fast för barn mellan fyra och åtta år.

Foto: Therese Hedman

ÄLVSBYN2010-01-19 06:00
I går gick turnéstarten för Gagga med Anders "Kråkan" Ågren och Busarna. Första stopp var Älvsby folkhögskola där lågstadieelever från Vidsel, Vistträsk och Älvsbyn fick sig en rejäl dos musik, rytm och rörelse.
- Idén är rim, ramsor och att ha kul. Och att barnen vågar leka med ord.
- I dag förekommer inte klapplekar och ramsor på skolgårdarna som det gjorde förut, barnen blir mer passivt underhållna, säger Anders Ågren.
Medryckande musik
Men under musikföreställningen i Älvsbyn var barnen inte sena att haka på tempot.
Det stampades, klappades och räknades så att temperaturen i salen höjdes flera grader. Allsång blev det också, när publiken glatt hängde med i texter om kapten Blodfot och den sura faster Ella.
- Man kan aldrig veta vad som händer när man spelar för barn, vi kan inte ha ett fast manus.
- Vill någon komma fram och sjunga "blinka lilla stjärna" så får de göra det, säger Anders Åberg.
Kråkan från radio
Musikgänget, som är från Sandviken, har spelat tillsammans i drygt fyra år och består av Busarna Matthias Dahl, Olle Johansson, Linda Nilsson och Patrik Granath. Och Kråkan själv, Anders Ågren, som är mest känd för att göra rösten till just Kråkan i radioserien om Mamma Mu.
Nu går deras resa vidare i länet, bland annat kommer skolbarn i Arjeplog, Arvidsjaur och Piteå att få svänga loss med Kråkan och Busarna. Dessutom har även vuxna chans att följa med under en familjeföreställning i Piteå på söndag.
- Vi vill ge barnen möjlighet att höra livemusik med riktiga instrument och samtidigt visa de vuxna att musik inte behöver vara så märkvärdigt.
- Man kan sitta på förskolan och spela på en gitarr eller sina knän. Det går lika bra, säger Linda Nilsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!