Älvsbyrevyn tillbaka med "Skwaller"

Älvsbyrevyn gör come back efter ett års uppehåll. Med aktuella ämnen som svininfluensa, bankrån och kommunala omflyttningar har gänget inte haft problem med inspirationen. En vass revy utlovas med gliringar åt kommunhuset, eller "dyckerthuset", som revyn drar till med.

Älvsbyns revygäng laddar för en come back i februari. Ulla Bergkvist, Eva Lundström, Andreas Wiklund, Erik Ellingsson, Jonas Berglund, Staffan Bergman, Bitte Lundström och Jan Lundberg lovar en vass föreställning.

Älvsbyns revygäng laddar för en come back i februari. Ulla Bergkvist, Eva Lundström, Andreas Wiklund, Erik Ellingsson, Jonas Berglund, Staffan Bergman, Bitte Lundström och Jan Lundberg lovar en vass föreställning.

Foto: Therese Hedman

ÄLVSBYN2009-12-08 06:00
Älvsbyrevyn är på gång med ny show - Skwaller. Som namnet antyder kommer stora delar av föreställningen ägnas åt just skvaller. Eller som Andreas Wiklund säger:
- Vi har tagit grejer vi hört och läst och skruvar det något varv. Det kommer röra sig kring "dyckerthuset", musikskolan, bankrånet, nya kulturer ...
- Och så lite kärlek, fyller Jonas Berglund i.
Ungefär hälften av materialet är egenhändigt skrivet och hela gänget verkar lätt förvånat över att texterna faktiskt nästan är klara, trots att premiären är i februari.
- Vi har aldrig varit så här bra organiserade förut. Det är mycket Eriks förtjänst, är den samlade kommentaren.
Regissör blir producent
Erik Ellingsson, som tidigare varit regissör och skådespelare, är i år producent och säger först att han inte kommer vara med på scen:
- Jag försöker hålla koppel på alla och fixa det praktiska. Men det är klart man är sugen att spela. Jag kanske smyger in i någon liten roll.
I övrigt ser truppen ut ungefär som den brukar. Många revyrävar och några som gör nygammal debut. Ulla Bergkvist och Kent Rånes kommer tillbaka till revyscenen och Irja Wallmark står som ny regissör.
"Vassare än vi brukar"
Med tio man, och kvinnor, på scenen kommer revypubliken få stifta bekantskap med allt från påven till en kommunvaktmästare.
- Vi kommer vara mycket snälla, klämmer Ulla Bergkvist ur sig och bemöts av resten av gänget:
- Nej!
- I år är vi vassare än vi brukar, och nu ska vi inte vika ner oss och fila till det innan premiären, säger Andreas Wiklund.

Fotnot: Dyckert är en spik som antingen saknar huvud eller har ett mycket litet sådant.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!