Älvsbybrasset siktar på Berlin

Med bland annat en spelning på en tulpanutställning i Berlin ger sig snart Älvsbybrasset ut i Europa. Målet är Tyskland där orkestern inte bara ska spela och representera Älvsbyn, utan även ta del av historiens vingslag.

Nathalie Henriksson och Josefin Westbom är två av musikerna som ska med på Berlinturnén. "Vi följde med på förra årets resa till Västkusten och det var grymt kul! Och det ska bli roligt att se Tyskland", säger de.

Nathalie Henriksson och Josefin Westbom är två av musikerna som ska med på Berlinturnén. "Vi följde med på förra årets resa till Västkusten och det var grymt kul! Och det ska bli roligt att se Tyskland", säger de.

Foto: Therese Hedman

ÄLVSBYN2010-03-25 06:00
I mitten av april bär det av mot Berlin för de 32 medlemmarna i Älvsbybrasset. Förra året besökte blåsorkestern Västkusten, men redan i år är det dags för ännu en resa.
- I vanliga fall brukar vi åka någonstans ungefär vart tredje år. Men med tanke på nedläggningen av musikskolan vet vi inte om det går att åka nästa år. Det här blir kanske sista resan, säger Börje Andersson som tillsammans med Gunnar Ullberg leder brasset.
Men trots nedläggningen av musikskolan, där de flesta av brassets medlemmar börjar sin bana, åker gänget iväg som musikaliska ambassadörer för Älvsbyn.
Musik och historia
Brasset har genom åren besökt många länder och städer. Nu är det som sagt Berlin som gäller. Än så länge har de två spelningar inbokade, varav den ena på en tulpanutställning där stadens borgmästare också ska hålla tal.
- Sen har vi andra spelningar på gång, jag har bland annat varit i kontakt med Sveriges ambassad och de kunde kanske hjälpa oss att fixa något, säger Börje Andersson.
"Roliga människor"
Förutom spelningar kommer orkestern också besöka historiska platser som Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie samt det forna koncentrationslägret Sachsenhausen.
Två av Berlinresenärerna är 14-åringarna Nathalie Henriksson och Josefin Westbom.
- Det bästa är att man får resa med roliga människor, plus att jag alltid velat se Tyskland!, säger Nathalie Henriksson och Josefin Westbom fyller i:
- Det ska bli kul att spela i ett annat land också.
Den 14 april bär det av och sex dagar senare kommer brasset tillbaka till Sverige.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!