Isdrakens unga stjärnor i nya projekt

Feline Andersson, Malmö, kom nyligen hem från inspelningen av familjefilmen "Sune i Grekland - all inclusive". Nu är hon och Philip Olsson, Södertälje, på besök hos Isdraken-kompisen Hampus Andersson i Älvsbyn. Han har fått en av huvudrollerna i "Skrotarna", SVTs nya stora dramasatsning för barn.

En bild ur filmen "Isdraken" som spelades in i Älvsbyn  under 2011.

En bild ur filmen "Isdraken" som spelades in i Älvsbyn under 2011.

Foto: Lena Lahti

ÄLVSBYN 2012-07-18 06:00

Efter inspelningen av "Isdraken" i vintras lovade barnskådespelarna Philip Olsson och Feline Andersson att de skulle komma tillbaka till Älvsbyn på sommarlovet och hälsa på Hampus Andersson och de andra vännerna.

Nu är gästerna här.

- Vi tar det bara lugnt. Vi har badat på Nordpoolen i Boden och ska kanske fara och fiska någon dag, säger Philip Olsson, 13 år, när PT träffar de tre filmkamraterna i Lomtjärnsparken.

Sommarflört
Tolvåriga Feline Andersson kopplar av efter de senaste månadernas filminspelning av "Sune i Grekland - all inclusive". Filmen, som har premiär på juldagen, bygger på boken med samma titel. Tillsammans med lillebror Håkan Bråkan, storasyster Anna, mamma Karin och pappa Rudolf drar Sune till Grekland på sommarlovet.

- Jag spelar Hedda, Sunes sommartjej. Egentligen har Sune en annan tjej som heter Sofie, men han pausar från henne under sommaren, berättar Feline.

- Den röda tråden i filmen är just att alla tar en paus, Sunes mamma och pappa pausar, mina föräldrar också. Jag är på Rhodos med pappa Tony, som spelas av Erik Johansson, när Sune och jag hittar varandra. William Ringström från Täby spelar Sune.

Barnregissör
Regissören Hannes Holm har haft hjälp av Maggie Widstrand, Sveriges främsta barn- och ungdomsrollsättare för film, tv och teater, som barnregissör. Hon har rollsatt många kända filmer, exempelvis "Tsatsiki" och "Glasblåsarens barn". Så även "Isdraken".

- Maggie är bra. Hon förstår oss barn på ett speciellt sätt, säger Feline och får medhåll av Philip, som för närvarande har ett uppehåll i sin skådespelarkarriär.

- Det har inte dykt upp någon filmroll för min del och Maggie har ju varit upptagen med inspelningen på Rhodos, säger han.

Ny tv-serie
För Hampus Andersson, tolv år, är det dags att ställa sig framför kamerorna igen. I veckan börjar sex veckors inspelning i Skellefteå av nya barn- och ungdomsserien "Skrotarna", en dramaproduktion med tio avsnitt, som näst efter julkalendern är SVT:s största för året.

Hampus har fått en av de tre barnhuvudrollerna, rollfiguren Kim.

- Så nu är sommarlovet slut för mig, konstaterar han utan att se det minsta ledsen ut för det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!