BD-pop besöker Älvsbyn på ungdomarnas dag

I dag har Älvsbyns unga musiker chans att visa vad de går för på en audition för BD Pop på Forum. Uppspelningen ingår i programmet för Ungdomens dag, som lokala folkbildningsrådet gemensamt arrangerar.

Janne Martinsson hoppas på god uppslutning på Ungdomens dag i Älvsbyn. "Programmet innehåller en massa aktiviteter hela dagen. Bland annat kommer BD-pop till Forum och håller audition", berättar han.

Janne Martinsson hoppas på god uppslutning på Ungdomens dag i Älvsbyn. "Programmet innehåller en massa aktiviteter hela dagen. Bland annat kommer BD-pop till Forum och håller audition", berättar han.

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN 2009-11-21 06:00
Från BD Pop medverkar bland andra Ollie Olson. Efter en föreläsning om musikproduktion blir det fritt fram för Älvsbyns artister och band att ge ett smakprov på sina musikaliska förmågor.
- Det behövs ingen föranmälan. Om någon vill lämna in en demo går det också bra, säger Janne Martinsson, musikansvarig inom ABF i Älvsbyn och spindeln i nätet för lördagens breda ungdomssatsning.
På Forum erbjuds ungdomar från tretton år och uppåt prova på en mängd olika aktiviteter: Akrylakvarell, foto, bild och form, decoupage (= göra saker av papper), teckning, rollspel och data. Uppvisning av streetdance och burundisk dans blir det också. Utomhus ska Brukshundsklubben ge exempel på sin verksamhet.
Snabbkurs i gospel
Parallellt med programmet på Forum anordnar Älvsby Folkhögskola en snabbkurs i konsten att sjunga gospel. Resultatet presenteras i en gospelkonsert senare på eftermiddagen.
Därefter serveras tacobuffé i folkhögskolans restaurang för alla intresserade. Ungdomens dag avslutas med en volleybollturnering.
FAKTA BD Pop
BD Pop är ett utvecklingsprojekt för popmusiken i Norrbotten.
Idén bygger på att ingen ska behöva flytta från länet för att kunna leva på musik. För att det ska bli möjligt krävs företag och organisationer som tar till vara unga talangers och entreprenörers idéer.
Genom att jobba med artist/företagsutveckling, marknadsföring av musik, kontaktnätsbyggande och fungera som bollplank för länets unga musikliv ska projektet bidra till att Norrbotten marknadsförs, ekonomisk utveckling och att kulturlivet stimuleras.
Projektet finansieras av länsstyrelsen, tio av länets kommuner, landstinget, Längmanska Företagarfonden och EU.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!