Polisen som vill förinta

24 mars 2017 05:00

Peter Springare! Klingar det bekant? Sveriges kanske mest kända polis med ett stort antal gillare och påhejare på de sociala nätverken. Du kanske är en av dem. Jag vet i alla fall flera Pitebor som tillhör fansen. Endera för att de tycker som Springare eller också för att de inte tänkte innan de delade och gillade.

Nu vet vi lite bättre vad herr Springare står för. Och det är inte konstigt alls att SD-folk eller än mer hårdföra rasister har fått en alldeles egen polis att pussa på. En opinionsbildare som skriver om misstänkta kriminella som är invandrare och tycker att Sverige, ja, det är ett för jävla dåligt land på snart sagt alla håll och kanter.

Nu är Springare dessutom städslad som krönikör på Nyheter Idag och det är, som sagt, inte konstigt alls att extremhögern jublar.

Peter Springare är inte heller särskilt förtjust i vissa journalister. För ett par veckor sedan skrev han att han ville "Förinta alla de vänsterextrema journalister som förpestar debatten med sina abnorma agendor”.

Förinta? Magstarkt ordval och det borde vid det här laget vara självklart att Peter Springare inte är lämplig som polis. Han har uppenbarligen själv förstått allvaret och i sin krönika i Nyheter Idag försöker han förklara. Jag citerar Peter Springare i kursiv stil.

Två viktiga syftningsord ”och därigenom”, syftar tydligt och klart på inledningen av stycket, nämligen att via demokratiska och politiska åtgärder avlägsna förutsättningarna för dessa vänsterextrema journalister att verka och sprida sin hat- och förföljelsepropaganda gentemot de som vill framföra en åsikt i olika frågor. Och därigenom är dessa individer bortraderade som vänsterextrema journalister med abnorma agendor.

Okej, han vill inte förinta (mörda?) vänsterextrema journalister. Istället vill han göra våld på Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen och förvandla Sverige till en obskyr diktatur. Frågan är om karln ens förstår vad han skriver.

För vilka är vänsterextrema? I den SD-värld fylld av hatiska troll som Springare numera tillhör kan nog alla som vågar kritisera bli kallade vänsterextrema.

Här kan det vara en poäng att påpeka att tryck- och yttrandefriheten även ger de verkliga extremisterna, nämligen hatarna och hotarna på högerkanten, möjlighet att lufta sig, men om dessa har Peter Springare uppenbarligen inget att säga.

Peter Springare får tycka vad han vill och snart sitter han säkert i riksdagen för SD. No problems, de kan behöva en polis med tanke på allt bus som finns i leden. Eller rättare sagt "före detta polis". För som polis är han inte längre lämplig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!