Förra årets första reportage på Helg handlade om att allt fler är flexitarianer. Alltså äter kött ibland och vegetariskt ibland. Jag hälsade bland annat på hos en familj som var i full färd med att laga vegetarisk mat och pratade med dem om grön mathållning.
.
Ett år senare känns ämnet minst lika aktuellt och därför ringde jag upp Sanna Bråding, som nyss släppt en kokbok om veganmat. Jag gillar hennes anspråkslösa och pålästa tankar kring mat. Att hon själv fotat receptbilderna när hon lagat middag till sina söner är sympatiskt. Ingen studio och ingen styling.
Bara verklighet.
.
Själv tycker jag att det är svårt att hitta rätt. Via försök och misslyckande har jag kommit fram till att jag mår bäst på massor av grönsaker kombinerat med fisk, fågel eller kött plus avokado, nötter eller oliver till. Men då har vi transporterna och det ekologiska och hänsynen till djuren. Det blir som ett virrvarr av tankar om att det är omöjligt att göra rätt. Men jag har bestämt mig för att utgå från mig själv. Att äta det jag personligen mår bäst av. Sedan tar jag hänsyn till de andra bitarna så gott jag kan.
.
Godast just nu: Röd spetspaprika. Mums!